Inte helt 100

Publicerat: januari 7, 2010 i Okategoriserat
Etiketter:,

Vaknade till en, för vintern, rekordkall onsdagsmorgon, med en termometer som visade -20º. Första tanken som slog mig var naturligtvis hur dagens distanspass skulle avverkas. Eftersom jag känt mig lite förkyld de senaste dagarna så ”tvingade” min fru mig att göra passet inomhus, för att inte riskera att utsätta luftrören för onödigt hög belastning. Jag var böjd att hålla med, men hade ändå svårt att acceptera faktum. Som de flesta vet så är löpbandet inte en favorit. Korta och/eller ”händelserika” pass såsom intervaller fungerar ganska bra, men rena distanspass är värre. I ett försök att förgylla passet så köpte jag en ny ljudbok från iTunes: ”Altar of Eden” av James Rollins.

Jag kom till slut ned på gymet efter lunch. Började med 2 km uppvärmning och efter stretchen var det så dags att beta av kilometrarna. Ljudboken var tillräckligt fängslande för att jag inte skulle tycka att det var trist. Eftersom min puls fortfarande är något förhöjd så valde jag att lägga tempot på 5:30, vilket visade sig vara precis lagom.
Passet flöt på utan anmärkning och kroppen kändes bra. Efter drygt en mil så kände jag att t-shirten började skava lite på bröstet. Jag ignorerade det i början, men på slutet skavde det rejält.

15 km @ 5:30 med 150 bpm (75%) snittpuls. Inte speciellt upphetsande, men passet blev iaf gjort.

Avslutade gymbesök med lite styrketräning och stretch. Väl hemma hoppade jag in i duschen och fick uppleva en ny nivå av smärta när vattnet nådde mitt bröst. Det är ju definitivt inte första gången jag får skavsår, men
den här gången sved det mer än nånsin! Svidandet höll sen i sig hela eftermiddagen och kvällen. När det var dags att sova insåg jag att jag hade problem. Så snart täcket nuddade bröstet så sved det ordentligt, vilket resulterade i jag vaknade flera gånger under natten. Toppen!

I morse gjorde det jag borde gjort i går, nämligen spraya med sprayplåster. Vips så var problemet i princip löst. Visst sved det ordentligt att spraya, men det gav med sig efter ett tag. Hade jag bara gjort det efter passet så hade jag sluppit lidandet!

Sprayplåster är både smart och smidigt!

Nu blir det löpvila fram till söndag, då planen är ett långpass på 30-35 km. Hoppas termometern kan hålla sig på rätt sida av -10º och att min förkylning har bestämt sig för att flytta nån annanstans. Längtar både efter att springa utomhus och att springa långt!

Annons
kommentarer
 1. gullfot skriver:

  Ja, ska man skratta eller gråta…

  Har märkt att jag har svårt för ljudböcker när jag springer ”vanligt”, tankarna far iväg. Men vid riktigt trista pass funkar det utmärkt. När jag körde mina tretimmarsvändor runt Tanto minigolfbana (don’t ask me why) betade jag av flera ljudböcker, perfekt.

 2. Zebban skriver:

  Jag är likadan, ljudböcker fungerar i princip bara på riktigt tråkiga pass (=löpband).
  Jag insåg det när jag sprang långpass och glömde bort att lyssna för att det fanns så mycket att titta eller tänka på.
  Dessutom vill jag gärna ”insup” allt runt omkring mig på distans- och långpassen.

 3. Miranda skriver:

  Ljudböcker funkar bara om jag går, precis som ni andra så ”försvinner” jag bort någon annanstans när jag springer.. men det är ju positivt tror jag 🙂

 4. Zebban skriver:

  Jo det gäller att ha tråkigt för att ljudböcker ska ”fungera” tycker jag 🙂

 5. Petra skriver:

  Bra jobbat! Jag skulle aldrig kunna lyssna på ljudböcker när jag springer, det är hard techno som gäller oavsett sträcka 🙂

  Jag är imponerad över att du fick till 15K på band, hur bär du dig åt?

 6. Zebban skriver:

  Tack Petra, det var ljudboken som gjorde det. På kortare pass händer det ofta att jag lyssnar på både techno, hårdrock eller vanlig hederlig västkustrock. Inte helt ovanligt att jag t o m försöker sjunga med och spela lufttrummor åxå. 😀

 7. Frykenmo skriver:

  Hej Jag letade länge efter en sportBh i storlek 95 AAA men det var svårt att få tag på. Har haft liknade problem med såriga bröst, fick till slut tipset att köpa en thriatlon top vilket jag gjorde och använder varje långpass. Den fungerar utmärkt och har inte haft problem sedan jag började med den. Ligger en en länk på min blogg till LeWa sport i Motala om du är nyfiken.
  Ha det Fryk..

 8. Zebban skriver:

  @Fryk: Jag tror det berodde mest på val av t-shirt än något annat faktiskt. Har inga problem med skavda bröst i vanliga fall. På lopp under sommarhalvåret brukar jag dock använda NipGuards (www.nipguard.com) för säkerhets skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s