Planen tar form

Publicerat: maj 18, 2010 i Allmänt, Kosttillskott, Träning

Eftersom jag saknat ett program att följa sen TEC så har det känts lite vilset att ge sig ut och springa. Varje pass har blivit en blandning mellan tempo- och distanspass, förutom långpassen och nåt enstaka förplanerat kvalitetspass.

Innan jag började hos Andreas så hade jag ju faktiskt en förhållandevis strukturerad träning, som löst baserades på det FIRST-program som jag använde inför Stockholm Marathon 2007, mitt första. Dock var det först när jag började följa Andreas periodiserade program som jag kände att jag utvecklades. Eftersom han byggde upp programmet utefter mina personliga förutsättningar så optimerades träningen.

Jag kan förvisso titta på programmet och lägga upp en egen plan, men jag vet inte om jag vill det. Det känns det tryggare att Andreas, med sin erfarenhet och kännedom om mig, sätter ihop programmet och sen diskuterar vi kring det och gör eventuellt små förändringar.

Jag pratade med Andreas idag och vi kom överens om att ta nya tag efter Stockholm Marathon. Mitt mål efter det är Uppsala 100 i september, vilket är min sista chans för året att prestera något på en längre distans. Jag har ju genomfört det en gång tidigare, 2008 sprang jag det på 11:45h. Målet för i år är att slå det, det får räcka tills vidare.

Veckans träning har fortsatt i samma hjulspår som tidigare. I går kom jag ut på lunchen och sprang längs Djurgårdskanalen. Totalt 9 km @ 5:12 med 159 bpm (80%). Långpasset satt kvar i benen vilket gjorde att det tog lång tid innan steget kändes någorlunda smidigt.

Idag gjorde jag som i onsdags förra veckan, dvs tog med min dotter på en tur till Haga Forum och tillbaka. Hon cyklade medan jag sprang. Benen kändes ganska pigga trots att det var tredje dagen i sträck som jag sprang. Cirka 45 minuter före vi gav oss av tog jag en Vespa Jr och hade med mig en handjagare med 3 dl vatten. Min dotter vurpade en gång och vi fick ta ett par korta promenader här och där, men snittempot blev ändå 5:08 och pulsen snittade 158 bpm (79%) vilket jag får anse vara ok. Totalt fick vi ihop 11 km.

Jag fick äntligen hem Tissue Rejuvenator igår! Det är rena mirakeltabletten under de lite Tissue Rejuvenatorhårdare veckorna eller när man är skadad. De innehåller bl a glutosamin för lederna, men även ett antal naturliga anti-inflammatoriska komponenter som hjälper till att stävja DOMS och minska användningen av NSAIDS (anti-inflammatoriska läkemedel).
Under den tuffaste träningsperioden i vintras, när jag sprang upp till 110 km på en vecka, var de guld att ha i arsenalen. Benen återhämtade sig från ena dagen till den andra och jag kände mig sgs aldrig sliten. Rekommenderas varmt!

I morgon är det vila som gäller, endast den vanliga styrketräningen ska göras. Den består av sit-ups, armhävingar, utfall, knäböj och bollövningar för core.

På återseende!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s