Vilket jävla väder!!!

Publicerat: maj 21, 2010 i Allmänt, Träning

Jag klagar definitivt inte, bara så ni vet. Jag är ruskigt glad att värmen är här. Tur att den kom tidigt så man hinner acklimatisera sig inför StM.

Dagens lunchpass blev ett distanspass längs Djurgårdskanalen igen. Mitt fjärde pass på fem dagar, men det kändes knappt i benen. Värmen kändes däremot. Luften var lite syrefattig och kroppen gjorde sitt bästa för att reglera värmen, vilket resulterade i svettbad.

Valde en ansträngningsnivå som kändes bekväm men ändå med driv. Avverkade drygt 9 km i 5:15-tempo. Värmen drev upp pulsen en aning, men snittet hamnade på ca 160 bpm (80%), vilket är ok. Tanken var ett distanspass, inte tempopass. Det hamnade nånstans mellan de båda.

Nu blir det vila till söndag, då sista riktiga långpasset innan StM ska göras. Nästa söndag blir det bara ett distanspass.

Längtar verkligen efter en rejäl distans. Jättelångt (loppet alltså) är 68 km vilket är perfekt. En distans att bita i, men inte så långt att man måste planera för mycket. Jag hoppas verklien att jag får ihop planeringen så att jag kan springa Jättelångt.
Marathon är som distans betraktat ingen utmaning, men för den delen inte en enkel match, speciellt inte om man ska springa den så snabbt man kan. Samma gäller ju alla distanser egentligen. Dock är pinan kortare på t ex 5 km.

Under träningen inför TEC så gjorde jag en del lite längre långpass, men sen loppet så har det varit tunnt med distanser. Dock gick en del fritid åt till träningen, vilket inte är fallet nu.

Det ska bli intressant att se vad Andreas kokar ihop vad gäller träningsupplägg inför Uppsala 100. Det blir nog lite mer fart än inför TEC misstänker jag.

Dags att koncentrera sig lite på dotterns simning nu. 🙂

Dottern myser med svärföräldrarnas hund Lucia, en portugisisk vattenhund.

Annons
kommentarer
 1. Nanna skriver:

  Så kul att du fortsätter blogga! Jag trodde att du hade lagt ner det när din blogg blivit borttagen från blogger. Ville bara passa på att tacka för den otroligt snabba leveransen av Hammer gel, Tissue Rejuvinator och Nathan vattenflaska som jag beställde av dig i veckan. Kul att kunna beställa inom Sverige, tidigare har jag beställt mina grejor från Zombie runner.

  • zebban skriver:

   Jag funderade faktiskt på att lägga av, mest för att jag kände att jag inte hann med det eftersom jag fått ett nytt jobb och driver Runners Gear vid sidan av.
   Dock kändes lite tomt att inte ”skriva av sig” så jag beslöt mig för att fortsätta.
   Jag försöker mitt bästa vad gäller sortiment, lagerhållning och snabb service. Hoppas jag lyckas fortsätta att leva upp till dina och andras förväntningar.
   Tissue Rejuvenator är definitivt en av mina personliga favoriter!

 2. Askan skriver:

  Aha du ska springa maran, kul! Det är ju årets folkfest! Kul också att hitta din nya blogg. Vi ses på Jättelångt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s