Testlöpning av andra varvet

Publicerat: maj 23, 2010 i Allmänt, Energi, Kosttillskott, Träning

Inför dagens långpass beslöt jag mig för att testspringa den nya sträckningen av andra varvet på Stockholm Marathon (StM). Efter veckohandling och städning kom jag så slutligen iväg strax innan lunch. Det regnade under förmiddagen, men när jag började byta om var det uppehåll. Naturligtvis höll det inte i sig och när jag var klar att ge mig ut regnade det ordentligt, så jag satte på mig en regnjacka och gav mig av.

Ca 45 minuter innan avfärd tog jag en Vespa Junior. Inför dagens långpass blandade jag 3 mått Perpetuem i handjagaren.
Sprang till Stadion där jag stannade och stretchade snabbt och drack några klunkar Perpetuem. Jag passade på att ta av mig regnjackan eftersom det blev för varmt att springa med den. Förvisso blev det lite kallt att springa i ösregnet i början, men efter en stund var jag varm nog igen.

Vid 10 km tog jag min andra Vespa och vatten. För att få maximal effekt av Vespa så ska man ta dem mellan sina energiintag.

Regnet var ganska konstant, men ett par gånger sprack det upp och det blev lite sol i några minuter. Glädjen var dock kortvarig när regnet kom tillbaka med besked. Längs Södermälarstrand regnade det så hårt att det strömmade upp ur brunnslocken. Jag kunde bara skratta åt eländet. Det påminde mig en del om förra årets upplaga av Jöttelångt då vi sprang i nästan konstant regnande i över 8 timmar.

Över Västerbron gick det i stadigt tempo. Jag var lite orolig för risken för blixtnedslag, men det gick bra. Färden gick via Stadshuset och T-centralen innan det vek av mot Odengatan.

När jag nästan gjort klart varvet och nådde Sveavägen så valde jag att vika av hemåt. Tog en Vespa igen och knatade på. Kroppen kändes helt ok och inga problem med energin, trots att jag druckit knappt 2/3 av min Perpetuem. Vespa verkar funka bra.

Efter 36 km kom jag så till slut hem och kunde summera löpturen. Snittempo blev 5:55 och snittpuls 147 bpm (78%). Riktigt nöjd med det faktiskt. Det kändes aldrig tungt och trots att jag sprungit 4 pass den här veckan så levererade kroppen.

Det som förvånar lite är att Vespa fungerar så bra. Även om jag använder fel variant, dvs Junior, pga av att den jag ska använda är slut, så funkar det ändå. Hoppas hinna få hem fler innan maran, annars kanske de hinner komma innan Jättelångt.

Den här veckan börjar uppladdningen inför StM, mer om det i senare inlägg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s