Återhämtning och nya mål

Publicerat: juni 23, 2010 i Lopp, Träning

Post Jättelångt
Jag vet inte om det var massagen efter loppet, Recoverite eller att jag helt enkelt tål mer, men dagen efter Jättelångt kändes kroppen oförskämt bra. Jag hade några tår som var ömma i toppen (begynnande blånaglar) och jag undvek djupa knäböj i onödan, men i övrigt var det få tecken på att jag sprungit i nästan 8 timmar i lördags. Fascinerande!

Efter två dagars vila så gav jag mig ut på en gå- och joggrunda tillsammans med min fru och dotter i tisdags. Min fru fick bestämma tempot på löpningen medan dottern cyklade. Turen gick till Haga t o r vilket blev 7 km. Perfekt för att få lite fart på musklerna igen, men utan att anstränga kroppen i onödan.

Uppsala 100
I morgon påbörjar jag träningen inför Uppsala 100 km den 18 september. Andreas har gett mig träningsprogrammet fram till slutet av juli. Under mina två semesterveckor i Italien kommer det bli lite si och så med träningen, men jag förhoppningen är att få till 3-4 pass i veckan.

Jag genomförde mitt första Uppsala 100 km 2008, då hade jag sprungit i drygt 2 år och det längsta jag sprungit var 55 km. Det tog mig 11 timmar och 45 minuter att springa 100 km. Min målsättning för i år är att komma så nära 10 timmar som möjligt, men så länge jag slår tiden från 2008 så är jag nöjd. Distansen i sig är den största utmaningen trots allt.

Uppsala 100 -08. Efter nästan 12 timmars löpning var det rejält skönt att sitta ner!

I fjol bröt jag efter 52,5 km pga av högerknät, men var glad ändå. Jag kände helt enkelt inte för att springa runt, runt i ett halvt dygn. Jag var nog inte heller mentalt återhämtad från mitt bittra nederlag på GAX.

Jag tror att den fokuserade träningen inför årets upplaga ska ge resultat. Det vore skönt att få genomföra ett längre lopp i år.

Jag får passa på att önska alla en riktigt glad midsommar. Hoppas det blir fint väder och att alla får njuta av god mat och gott sällskap.

Annons
kommentarer
  1. MarathonMia skriver:

    Glad Midsommar och tack för Jättelångt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s