Borta bra, men hemma mulet och trist

Publicerat: augusti 4, 2010 i Allmänt, Träning

Hemkommen från två underbara veckor i Italien och vädret som hälsade oss välkomna hem i söndags lämnade en del att önska. Grått och mulet, duggregn och 13º. Fy fasen va trist!

Eftersom min mamma var här på besök och umgicks med Alicia så gav jag och Janica oss ut på vår sedvanliga tur till Hagaparken och tillbaka. Tyvärr fick Janica ett migränanfall på vägen tillbaka, så vi fick promenera sista kilometerna, vilket var trist för henne. Hon hade verkligen sett fram emot att komma hem och springa.

Tisdag eftermiddag hade jag möte med Andreas och vi diskuterade naturligtvis framförallt träningen framöver, men mycket kretsade även kring hans nästa lopp, gax trans scania, som går av stapeln nästa vecka. Det hade varit intressant att vara med och ”crewa” på något av hans längre lopp.

Onsdag
Nästa pass på mitt program var backintervaller. Onsdag morgon rullade jag ur sängen, drack ett glas juice, klädde på mig träningskläderna och gav mig av mot den utsedda backen. Seg i kroppen och inte vaken på långa vägar, men när jag kom fram till backen var jag någorlunda redo för det hela.

Passet bestod av 7 st 35 sekunder långa intervaller med 90 sekunders vila. Precis när jag påbörjade första intervallen så kom en tjej cyklande uppför backen. Jag tog upp jakten och efter en 10 sekunder passerade jag henne och passade samtidigt på att säga ”Nu får du allt öka takten”, hon tog det på rätt sätt och skrattade gott åt det. Kul!

Nästa intervall inleddes även den med en jakt på cyklist, men denna gång valde jag att inte springa om utan spara lite på krafterna. Intervallerna betades sen av och även om jag tappade några sekunder på varje intervall så är jag nöjd med resultatet. Snittet hamnade kring 3:45-tempo.

Torsdag
Nästa pass på schemat var 15 km distans. Regnet öste ned och jag var väl inte supersugen på att ge mig ut, men det var ju bara att bita ihop. Jag tog en regnjacka för att skydda mot den värsta vätan och undvika att bli nedkyld, men det visade sig vara helt onödigt då temperaturen låg strax under 20º. Hursomhelst så gav jag mig av mot Ursvik där jag sprang 10:an och hem igen. Pulsen var hög och jag hade stora problem att sänka farten för att komma ned i puls. Regnet samlades i armbågarna på insidan av regnjackan, så jag fick stanna och tömma de ibland! 🙂
Totalt blev det 16 km @ 5:39 med 164 bpm (82%) snittpuls. Inget bra pass på något sätt!

Lördag
Äntligen långpass! Målet för dagen var 35-45 km. Vid lunch utgick jag från kollis vid Brommaplan och gav mig i en cirkel kring STockholm. Jag försökte springa på okända gator/stigar så ofta jag kunde, för att få se lite nytt. Vid några tillfällen slutade det i ”återvändsgränder”, men i det stora hela var det ett lyckat pass.
Jag använde Vespa igen och tog den första en timme innan löpningen och sen ytterligare en vid 20 km. Hade en två-timmarslösning HEED i handjagaren och 2 liter vatten i ryggan. Dessutom tog jag med två gel som backup, varav jag tog den ena (Montana Huckleberry) efter ca 30 km, mest för att jag inte hade provat den ännu och var så nyfiken på smaken.
Löpningen flöt på fint, men jag hade en enorm vätskeförbrukning och hade tömt min flaska och rygga redan efter 38 km, vilket är mycket ovanligt för mig. Torr som en öken i munnen när jag kom tillbaka till kollis!

Totalt fick jag ihop 40 km @ 6:25 med 152 bpm (76%) snittpuls. ”Vätskebristen” spelade nog in på den relativt höga pulsen tror jag. I övrigt ett roligt pass där jag fick se lite nytt.

Söndag
Dags för ett lättare pass med Janica och Alicia. Vi tog vår sedavnliga runda ned till Haga och tillbax.

Måndag
Efter att ha suttit hundvakt kring lunch och tittat på ösregnet utanför så valde att förlägga dagens 20 km distanspass till löpbandet. Vis från förra ösregnslöpningen kände jag inte för att klaffsa omkring i vätan. Rotade fram mina inomhusskor, fotpoden och gav mig ner till gymmet. Väl där visade sig poden ha slut på batteri, så jag fick förlita mig på vad bandet angav för distans (irriterande!). Satte bandet på 0,5% lutning och 6-tempo, satte på ljudboken och försökte försvinna in i handlingen. Efter två kilometer stannade jag och stretchade snabbt, för att sen fortsätta. Svetten formligen flödade och jag led fruktansvärt av tristessen på bandet. Efter 8 km tog jag beslutet att bara springa 10 km inne och resten ute. Sagt och gjort så gick jag snabbt hem, svidade om och gav mig sen av till Haga t o r på en sista mil, helt underbart att komma ut!
Resultatet av de båda passen blev ca 20 km @ 5:40 med ca 154 bpm (77%).

Tisdag
På besök i Vallentuna för middag hos goda vänner. Vi gav oss av till Vallentuna IP för en gemensam runda i motionsspåren där. Det blev ett varv i 5:an och ett varv i 2,5:an, båda i lagom snacktempo. Mycket behaglig löpning! Totalt 7,7 km @ 5:50 med 147 bpm (73%) snittpuls.

Onsdag är vilodag och tur är det då jag fick i mig några öl vid middagen :). I morgon är det dags igen, då blir det 15 km distans, mer om det i senare inlägg.

fruktansvärtfruktansvärt
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s