Dags för uppdatering?

Publicerat: oktober 25, 2010 i Allmänt, Träning

Nu var det ganska längesen jag sätter mig ner och skrev något på bloggen, ber om ursäkt för det. Jag ska försöka bättra mig.

Veckan som gick var den första i nya programmet från Andreas och nu börjar jag känna igen träningen, även om det fortfarande är ganska lugna pass.

I måndags och onsdags vankades det 12 km distans i max 75% puls och i torsdags ett enkelt intervallpass med två (!) tusingar. Det intervallpasset kommer byggas på varje vecka. Veckan avslutades med ett ”långpass” på 20 km. Normalt anser jag inte att 20 km är långpass, men detta skulle springas i långpasstempo, så det får heta det.
Jag och min granne Karin gav oss av mot Ursvik vid 10-tiden. Det regnade och var ca 3 grader, så vi var väl lagom sugna. Väl framme i Ursvik så skyddade träden lite från regnet och framförallt vinden som kylde en hel del. Vi valde att springa ett varv i Extremen för att få ihop drygt 20 km totalt.
Tempot hölls nere av vätan, det var rejält blött och halt i spåret. Löven hjälpte till att skapa ett glashalt underlag på sin ställen, men vi klarade oss undan vurpor som tur var. Efter ett varv i Extremen så var det på glada ben (för min del iaf) som vi sprang hemåt igen. Trots regn, kyla och vind så älskade jag det. UE är verkligen min favvisrunda.
Snittempot landade på ca 6:30 och medelpulsen strax under 150 bpm (75%). Underlaget och UEs profil gör det svårt att få riktigt låg puls, speciellt med kylan som nästan krävde att man höll igång för att inte börja frysa.

Nu börjar träningen på allvar, äntligen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s