Showstopper

Publicerat: december 1, 2010 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning, Utrustning

Efter en rejält stressig morgon pga bil som inte ville starta så kom magkatarren som ett brev på posten innan lunch. Smärtan var så intensiv att jag fick ligga still i soffan och bara vänta. Tog en Losec Mups, men den tar ju ett bra tag på sig att verka, så efter nån timme blev det Rennie, vilket gjorde susen efter ytterligare en halvtimme. Då kunde jag andas normalt igen. Vilken pärs! Det kommer ta några dagar innan detta lägger sig, men det värsta är förhoppningsvis över.

Dagens intervallpass blev således inställt. Jag är inne i hårda veckan och ogillar verkligen att behöva ställa in ett pass. Min förhoppning är att kunna ta igen det i morgon, men det ser mörkt ut då hela dagen är bokad. Vi får väl se.

Efter förra veckans backintervaller så såg resten av veckan ut så här:

Onsdag: 13 km distanspass 75% HRmax. Sprang längs Brunnsviken förbi Haga Forum och vände vid 6,5 km. Lagom inspirerande. Starka vindar och snö i ögonen är aldrig skönt. Trodde på allvar att jag var på väg att förfrysa huvudet. Dags att byta från Buff till Gore-smulan. Flög till Oslo på kvällen.

Torsdag: Var jag i Oslo hela dagen och kom hem 21:45, så ingen träning den dagen.

Fredag: För mycket att göra med jobb, så jag sköt på passet.

Lördag: Bävade länge för att ge mig ut i kylan för att springa 13 km fartlek. Tog till slut mod till mig och gav mig av vid 10-snåret. Väl ute kändes det plötsligt bra. Tack vare att det inte blåste så var det behagligt. Efter lite uppvärmning så skötte benen resten. Jag kunde slappna av och åka med. Gjorde 6-8 farthöjningar och det kändes nästan ansträngningslöst. Ett riktigt bra pass.

Söndag: Så var det dags för ännu ett långpass i kylan. Laddade handjagaren med Perpetuem och ryggan med vatten och stack ut efter 11. Hade ingen plan för dagen, utan det fick bli som det blev. Underlaget fick styra en del eftersom det snöat ganska mycket och snöröjningen inte kommit igång. Janica hade rejäl migrän, så jag ville inte springa för långt hemifrån ifall hon behövde hjälp.
Jag började med att runda Brunnsviken, för att sen springa bort till Råstasjön och Lötsjön och runda dem för att avsluta med en avstickare förbi Överjärva gård. Kroppen kändes ok hela tiden, men kylan kröp inpå. Valde att korta av passet några kilometer pga vi skulle iväg på adventsfika, men jag var ganska frusen så det gjorde inget. 27 km fick jag ihop iallafall.

Måndag: Hårda veckan började med ett ”långpass” på 20 km. Blandade en flaska Perpetuem och gav mig av längs Brunnsviken igen. Sprang 10 km och vände sen hemåt igen. Långpasset från föregående dag satt kvar i benen och det var lite extra segt. Ett pass jag inte kommer lägga på minnet kan man säga, men jag fick det gjort iallafall.

Nu väntar jag som sagt på att magkatarren ska lägga sig så jag kan fortsätta med min träning!

Annons
kommentarer
  1. Krille skriver:

    Usch, det där lät inget vidare. Krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s