Test: Yurbuds

Publicerat: december 8, 2010 i Utrustning

För några veckor sen fastnade jag för en annons för Yurbuds i amerikanska Runner’s World. Yurbuds är specialtillverkade ”hörlursproppar” som är formade så att hörlurarna sitter kvar i öronen även om man rör sig mycket.

Eftersom jag länge sprungit och bråkat med mina egna hörlurar så blev jag genast intresserad. Jag har provat minst 8 olika fabrikat och modeller hittills, men inte hittat något som suttit perfekt hittills. Vad hade jag att förlora?

Gick till Yurbuds.com och tittade runt. De har en iPhone App med vilken man kan fotografera sitt öra och skicka in tillsammans med sin order, för att Yurbuds ska kunna anpassa själva proppen till just ditt öra. Som den teknikfreak jag är var jag ju bara tvungen att testa! 

Jag hade ingen quarter som de visade på bilden, men väl en Euro så det fick gå. (Jag mätte den och meddelade diametern för säkerhets skull).

En vecka senare kom ett vadderat kuvert från Yurbuds, innehållandes en liten nylonväska med ett par vita hörlurar med Yurbuds på. Jag bytte till ett par iPhone-hörlurar för att få mikrofon, då ett av problemen när jag är ute och springer på dagarna är att det ganska ofta ringer och jag måste ta samtalet.

Första testet blev i går. De var dags för viloveckans första pass vilket var 5 km. Det var för kort för att det skulle vara värt att ta på mig alla kläderna som behövs för utomhuslöpning, så det blev gymet.

Det var enkelt att få in lurarna i öronen och där satt de sen. Gummit är mjukt och lite klibbigt, så de sitter väldigt bekvämt och framförallt fast. Ljudet ur Apples hörlurar är riktigt bra och Yurbuds gör det faktiskt ännu bättre, tack vare att det stänger ute mer omgivande ljud.

Andra testet blev idag då jag sprang 12 km utomhus. Hade förvisso mössa på mig, men det har inte hindrat tidigare hörlurar från att göra sitt bästa för att glida ur öronen, vilket resulterat i att jag fått peta in dem typ var 20 steg. Testet blev hursomhelst lyckat och Yurbuds satt kvar under hela passet.

Priset är $29,99 för Yurbuds och $19,99 för frakten, så totalt $49,98, vilket blir ≈ 345 kr.
Värt varenda krona om ni frågar mig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s