Blött krut

Publicerat: juni 22, 2011 i Gnäll och ursäkter, Träning

Efter måndagens lyckade distanspass så vilade jag en dag och körde bara mitt styrkeprogram under tisdagen. Alicias feber var borta, men hon behövde en feberfri dag, så hon var hemma med mig. Det fungerar smidigt eftersom jag arbetar hemifrån. Trist för henne dock då jag inte kunde ägna för mycket tid åt henne.

Jag fick vänta med löpningen tills Janica kom hem efter jobbet, så jag stod redo när hon kom genom dörren. 12 km distans stod på menyn och utanför porten stod jag en stund och funderade på var jag skulle springa. Både kroppen och knoppen kändes sega och jag hade svår beslutsångest. Till slut styrde jag kosan mot Ursvik.

Av någon outgrundlig anledning valde jag mina gamla Asics Gel-Kayano idag, ett beslut som jag ångrade efter några hundra meter. Efter att ha sprungit mycket i Kinvara på sistone så känns numera Kayano som ånglok. T.o.m. Mina TNF Single Track är smidigare än Kayano! Jag orkade dock inte springa hem och byta, utan tänkte att jag vänjer mig väl.
Segheten i kroppen bestod och jag kände mig ruskigt osmidig. Förmodligen satt måndagens pass kvar i kroppen. Jag beslöt mig för att ta det lugnt och springa ett normalt distanspass den här gången.

Väl framme vid Ursviksspåret efter 2,5 km valde jag ”lätta femman” som är ganska flack jämfört med alla andra spår. Dock går den över fälten vilket gör den tidvis lite svårsprungen. Man har förvisso klippt gräset, men spåret är inte vidare uppsprunget och underlaget är väldigt ”knögligt”. Motionsspåret hade nog varit lättare trots allt. Jag följde dock lätta femman runt och la sen till en extra sväng för att få ihop mina 12 km. Segheten bestod under hela passet och även huvudet var tungt. Kanske har jag nåt skit i kroppen som ligger och stör? Det återstår att se.

Passet blev hursomhelst ganska ok visade det sig efteråt. 12 km @ 5:23 med 154 bpm (77%) snittpuls. Bättre än det kändes åtminstone.

Krutet som fanns i söndags och måndags måste blivit blött eller brann kanske upp helt sist. Hoppas jag hinner få igen lite tills i morgon, då står intervaller på schemat.

Annons
kommentarer
 1. coyntha skriver:

  Så bra pass tycker jag!!
  Kommer du inte att använda mer dina Asics Gel-kayano mer?

  Trevlig Midsommar!

  🙂

  • zebban skriver:

   Passet blev mycket bättre än det kändes iaf, alltid något. Jag pensionerar mina Kayano nu, de har gjort sitt tror jag. Har haft dem i snart två år, så det var dags ändå. De var mitt förstaval på snabbare pass tidigare, men kändes hopplöst klumpiga idag. Ska till NYC i september, då lär jag köpa upp mig på ett antal nya skor 🙂
   Glad midsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s