Semester!!!

Publicerat: juli 11, 2011 i Allmänt, Träning

Ligger på stranden i Italien och steker i solen. Havet skänker svalka med jämna mellanrum, vilket är tur då termometern närmat sig 35 grader. Nästan tre veckor ska vi spendera i Gavorrano och den mesta av tiden kommer nog spenderas här på stranden om jag känner oss rätt. Några utflykter till bl a Florens är planerade, men i övrigt blir det lata dagar för hela slanten, vilket passar mig utmärkt!

Träningen startar i morgon och det kommer mest bestå av distanspass eftersom förutsättningarna är något begränsade. Då vi bor i en bergsby så går det antingen uppför eller nedför. De flesta pass består av 4-5 km nedför och sen lika mycket uppför. Jag måste ned i dalen för att får platt mark.

Förra veckan blev en av mina längre räknat i distans, närmare bestämt 110 km mellan söndag och lördag. Veckan bestod av distanspass, långpass samt ett pass med s k tusingar, ett pass som för övrigt blev riktigt lyckat.
På grund av värmen så beslöt jag mig för att vänta med passet till efter middagen och kom ut strax innan 19.
Efter en kort uppvärmning var det dags att beta av intervallerna. Hade inte programmerat klockan med vilket tempo jag skulle hålla, utan fick hålla koll själv. Målet var 4:40-tempo med tre minuters gåvila som vanligt. Jag sprang längs Brunnsviken och vände tillbaks efter Haga Slott. Trots att termometern visade över 25 grader så var det högst behagligt att springa, speciellt längs vattnet och i skuggan. De långa gåpauserna hjälpte till att få ned både puls och kroppsvärme.

Väl hemma kunde jag konstatera att jag lyckats hålla väldigt jämnt tempo under intervallerna, men på ett annorlunda sätt: 4:26, 4:26, 4:21, 4:21, 4:32, 4:33. Lite fascinerande tyckte jag allt.

Nu sitter jag här och dricker en flaska Nastro Azzurro (italiensk öl) och ska börja laga lite middag till mig och tjejerna. Ikväll blir det pastasallad på balkongen. Efter middagen blir det nog en espresso och en glass på det lilla kaféet runt hörnet innan vi går hem och spelar spel på balkongen.

Annons
kommentarer
  1. coyntha skriver:

    Det ser så härligt ut!!!

    35 grader??? wow!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s