Acklimatiserad?

Publicerat: juli 16, 2011 i Allmänt, Träning

Purrades av Janica strax efter 6:20. Eftersom det är lördag så behöver man va tidig på stranden, framförallt för att hitta parkering.

Väl ute så släppte stelheten snabbt och jag kände mig lite mer spänstig och pigg i kroppen jämfört med tidigare mornar. Höll ett högre snittempo i nedförsbackarna och kände mig lite starkare uppför. Kanske är jag på väg att acklimatisera mig? Det lär ju ta några gånger innan kroppen vant sig att springa tidigt på morgonen, något jag aldrig gör hemma. Att löpningen dessutom sker i backar som inte existerar där hemma, åtminstone i närheten av där jag bor, kräver åxå tillvänjning.

20110716-115017.jpg

Trots att temperaturen var strax över 20 grader så svettas jag floder.

Idag sprang jag samma runda som igår, men lade till en kilometer och stannade således på 13 km. Den vägen jag valde kan jag nog fortsätta en bit på, förhoppningsvis så att jag kan förlänga nåt pass bortåt 18 km. Längre än så jag jag varken tid eller lust att springa när jag är här. Backarna tar ut sin rätt och jag vill inte tvingas att gå hem för att jag tagit vatten över huvudet.

Vände hemåt vid 6,5 km och påbörjade klättringen. Det var skönt att springa uppför, trots att jag fått till tekniken nedför nu, så det flöt på bättre och kändes smidigare.

När jag nådde de brantaste partierna så kändes den initiala lättheten i steget som bortblåst, men det kändes fortfarande bättre än tidigare. Jag fokuserade mycket på teknik och form, vilket gjorde att backarna kunde forceras en efter en. Jag gillar ju backar, så jag trivs här.

20110716-115000.jpg

Med utsikter som denna är det lätt att förlora sig.

Höjdprofil frå Garmin Connect

Efter 13 km kunde jag pusta ut och glädjas över ännu ett avklarat pass. Snittade 5:27 med 152 bpm (76%) i puls, klart snabbare än igår med nästan bibehållen puls. Jag tror nog att jag börjar bli acklimatiserad!

Efter frukost bar det av till stranden för ännu en härligt lat dag med sol och bad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s