Söndag=stranden

Publicerat: juli 17, 2011 i Okategoriserade

20110717-092300.jpg

För italienarna är söndag den dag då de passar på att vara på stranden. Klockan 9 är det nästan fullt på stranden. På vardagarna är det mest äldre med eller utan barnbarn som är på stranden, men de går oftast hem mellan 11 och 12. Vanliga italienare jobbar ju, så de får gå till stranden efter jobbet, vilket många gör.

Det mest fascinerande med italienarnas solbadande är att de trängs under sina parasoll, hela familjen! Det är typ bara vi turister som solar. Det kan se lite komiskt ut när två vuxna och tre barn samsas om den lilla skugga som ett parasoll erbjuder. Finns det hjärterum, så finns det stjärterum.

Idag vilar jag benen och låter dem ladda för morgondagen. Hade först tänkt att springa här i Castiglione della Piscaia, mest för att få springa på flacken när vi för en gångs skull var här innan den värsta värmen, men valde i sista stund att strunta i det och vila idag. Nästa helg planerar jag b2b-pass och då kan jag göra det andra här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s