Betala med svett!

Publicerat: juli 18, 2011 i Allmänt, Träning

Idag vaknade jag sent och kom ut först vid tio över sju, dvs nästan en halvtimme senare än vanligt. Med tanke på hur tidigt värmen kommer så var det upplagt för ett lite jobbigare pass. Drack några rejäla klunkar vatten och tog en tesked honung (hittade en ”energigel” av honung på COOP, vilket var perfekt för matlagningen. Tog det som blev över till mig själv.) innan jag laddade handjagaren med HEED och gav mig iväg.

Kroppen var så där lagom acklimatiserad idag, snarare stel och tung. Det handlar verkligenom dagsform. Nedförslöpningen har jag hursomhelst hittat lite mer flyt i genom att luta mig aningen framåt och bromsa farten på ett annat sätt än tidigare. Det spar ryggen och tempot blir högre utan att vara mycket mer ansträngande.

Jag valde ungefär samma rutt som första passet hör, vilket gör att det går nedåt i över 6 kilometer. Nån kilometer innan vändning kom jag till ett trevlig litet ”vindistrikt” med lite finare hus och större planteringar. Trevligt! Alltid lika kul att se något nytt!

När jag äntligen fick vända hemåt igen så blev det genast väldigt tungt. Det kändes som all energi försvunnit i ett nafs! Värmen var största boven, men kanske även mitt något högre tempo på nedvägen spelade in? Jag fick hursomhelst kämpa en del och tog några extra gåpauser på klättringen tillbaka till Gavorrano.

Höjdprofil från Garmin Connect

Värmen gjorde även att jag svettades som aldrig förr, det formligen forsade! Väl framme vid porten såg det ut som jag precis duschat, så blöt var jag. Det finns ingen våg i lägenheten tyvärr, så jag kunde inte se HUR mycket vätska jag tappat under passet, vilket hade varit intressant.

12 km @ 5:37 med 152 bpm (76%) snittpuls blev dagens resultat. Ganska genomsnittligt alltså. Verkar som den uppfattade ansträngningen var högre än den faktiska, vilket betyder att det satt mer i huvudet idag. Jag får jobba med det mentala lite mer nästa gång helt enkelt, för att se om det blir någon skillnad.

Efter frukost så bar det av till vattenparken Aqua Village i Follonica för en heldag med bad och lek!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s