Blåst på stranden

Publicerat: juli 24, 2011 i Allmänt, Träning

Först ett citat ur Deans bok. Han berättar om sitt tredje försök på Leadville 100 miles:
”When Martin found me on the trail at mile seventy-seven, he could tell something was wrong. His first clue: I was carrying a bouquet of wildflowers. Apparently I’d been picking them from the trailside as I ran.” Alla hästar var inte hemma den här dagen om man säger så. Det var ett tufft lopp för Dean och mer hände, men det får ni själva läsa.

Boken är fylld av korta historier från Deans liv och många av dem är fantastiskt roliga att läsa. Om du gillar löpning så köp boken genast!

Idag åkte vi till stranden extra tidigt för att få parkeringsplats. Väl där vid 8:30(!) hjälpte jag till att packa upp prylarna och gav mig sen iväg.

Följde huvudvägen från Castigliano della Piscaia sydöst tills jag kommit 7 km och vände sen tillbaka. Sprang på en bra gång & cykelbana längs ändlösa rader med pinjeträd som kantar kusten här. Syrsorna gjorde sitt bästa för att göra mig döv, deras oväsende är tidvis hemskt irriterande. Jag mötte ett flertal löpare som hejade glatt (några iaf), det gav lite extra stuns i steget. Uppe i bergen har jag knappt mött en själ på mina rundor.

Jag passerade min startpunkt och sprang ytterligare 2 km innan jag än en gång vände tillbaka för att få ihop totalt 18 km. Värmen hade nått ca 28 grader, vilket kändes varmt men behagligt.

Bytte om till badbyxor och gick ut i havet för att skölja av mig. Det var röd flagg och havet lite i uppror. Det var rejält strömt, så jag fick kämpa för att kunna stå still på ett ställe. Läskigt vilken kraft det är!

La mig och solade lite på mage, men vinden blåste så mycket att jag hade sand i alla håligheter på kroppen efter en liten stund! Att ligga på rygg var stört omöjligt, så efter vi ätit lunch gav vi upp och åkte därifrån. Vi fick ju iaf drygt fyra soltimmar. Väl hemma i lägenheten kunde vi sola ostört på balkongen.

20110724-180051.jpg
En av många mysiga gränder i Gavorrano.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s