Småtungt

Publicerat: augusti 17, 2011 i Allmänt, Träning

Det var ljuvligt att få en hel vilodag i måndags. Först hade jag planerat att köra mitt styrkepass, men allteftersom dagen gick så bleknade den ambitionen och försvann tillslut helt. Jag förtjänade en vilodag.

Igår gav jag mig dock ut på ännu ett distanspass, det blir mycket av den varan när man tränar inför ultradistanser. På schemat stod 15 km, så det var ju bara att göra lixom. Det bar faktiskt inte alls emot att springa idag, tvärtom var jag lite sugen. Det som nästan var svårast var att veta åt vilket håll jag skulle springa. Valet föll på Edsviken, så jag gav mig av. Passerade Ulriksdals Slott och följde sen vattnet tills jag kommit 6 km, då vände jag tillbaka och sprang sen en omväg för att få ihop distansen. Pulsen var än en ovanligt gång låg under större delen av passet och jag var lite misstänksam huruvida den faktiskt stämde, men på slutet blev det lite motigt och i en av de brantare backarna visade pulsen att den faktiskt kunde gå upp ordentligt, vilket jag blev glad för. Kroppen kändes väl inte direkt toppenpigg, men det ska den ju inte heller göra. De sista kilometerna blev som sagt sega, men det var inte kroppen som stretade emot utan mest den mentala orken.

Det var ganska skönt att komma hem och se resultatet av dagens pass. 15 km @ 5:35 med 146 bpm (73%) snittpuls. Låg och fin puls (för mig vid det tempot), precis som jag har ”vant” mig vid på sistone, så det går åt rätt håll.

Egentligen hade jag vilodag idag, men Janica frågade om jag kunde sällskapa med henne efter jobbet och det kunde jag ju inte tacka nej till, så det blev en lugn löptur tillsammans med henne. 7 km @ 6:30 är precis så lugnt jag behöver springa just nu. Morgondagens planerade 13 km får se sig reducerat till 6-8 km istället, bara för att hålla igång kroppen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s