Upp i sadeln

Publicerat: september 6, 2011 i 24h, Allmänt, Träning

Veckan efter Skövde gick i lathetens tecken. Jag gav mig förvisso ut på två kortare rundor, men i övrigt så lät jag bli att anstränga mig i allmänhet, vilket faktiskt kändes riktigt skönt. Abstinensen lyste med sin frånvaro, vilket gjorde att jag kunde njuta av min vila.

Anna (Grundahl) SMSade mig söndagen efter Skövde och frågade lite försynt hur det kändes och om jag var sugen på Bislett (24-timmars inomhus). Jag hade ju knappt landat efter Skövde, så det kändes avlägset att anmäla sig till ett nytt 24-timmars, jag var inte ens säker på om formatet passade mig. Men som vanligt så är jag inte svårsåld på lopp, så jag började titta lite på vad det innebar. Bislett går sista helgen i november, så det finns gott om tid att både träna och formtoppa. Kanske vore det en idé trots allt?

Jag snackade med Magnus och han var på direkt. När jag på onsdagen hade möte med Andreas så fick jag även hans välsignelse, så nu var det svåraste kvar: att sälja in det på Janica.
Hon hoppade inte direkt jämfota av glädje när jag ställde frågan. Jag har en tendens att bli lite nitisk och manisk inför lopp, vilket kan skapa lite friktion, eller som Janica uttryckte det : sura gubben kommer fram. Jag kanske inte är superflexibel vad gäller min träning om man säger så.
Janica gav till slut ändå sin välsignelse eftersom hon visste att det betydde mycket för mig, tack älskling! Jag ska göra mitt bästa för att inte bli sura gubben!

Planen inför Bislett är densamma som inför Skövde, så där behöver jag inte tänka på något. Eftersom loppet går inomhus är klädval lätt. Att det dessutom är en 545 meter lång bana gör det enklare att få struktur på energi- och vätskeintag. Jag hade som bekant problem med 400 metersbanan i Skövde, då det blev fel i mina ”beräkningar”. Jag är lite fyrkantig, jag vet.
I Bislett kan jag göra som jag brukar, dricka varje kilometer (eller iaf var 1090:e meter).
Att Anna och Krille är där gör det ännu roligare, både för mig och Magnus. jag kan räkna hur ofta hon passerar mig t ex, det är ju alltid upplyftande 😉

I måndags fyllde jag 42 år och måndagen innebar även starten på min nästa träningsperiod. Under september kommer träningen gå lite på halvfart, dels för att jag påbörjar grundträningen och dels för att jag reser ganska mycket, både i jobbet och privat. Jag och Janica ska till New York i slutet av september, något vi verkligen ser fram emot. Förhoppningen är att hinna med nån runda i Central Park, men i övrigt lär det bli sparsamt med löpning.

I morse bar det av till Oslo för tre dagars mässa hos en av mina återförsäljare. Packade naturligtvis mina träningskläder och planerade ett distanspass innan middagen. Enligt en av mina kunder här i Oslo så skulle det komma in ett regnväder på kvällen, så min tanke var att komma ut innan 17-tiden. Regnvädret kunde inte klockan tyvärr och redan vid 15 var det här. Jag kom hursomhelst iväg vid 17-tiden och fick då nöjet att springa i ösregn. På schemat stod det 12-15 km och jag funderade allvarligt på att korta ned det ytterligare, men när jag väl kommit 6 km och kunde vända tillbaka så kändes det löjligt, så jag fortsätte. Jag var ju redan helt dyngsur, så det var lika bra att köra hela vägen.

Efter 7,5 km vände jag tillbaka och väl tillbaka vid hotellet kändes det superbra på alla sätt. Kroppen svarade bra och trots att jag fick några riktigt jävliga backar på vägen så kändes det aldrig minsta jobbigt. Det märks att jag har vilat på sistone.

Höjdprofilen ljuger inte, det finns rätt fina backar i Oslo! Började med en brant rackare direkt.

Från Garmin Connect
Resultatet blev 15 km @ 5:22, vilket är helt ok. Backarna sög rätt fint, men jag trummade på jämnt och passerade t o m en cyklist i en av de brantare, det var en av höjdpunkterna. Nu hoppas jag bara att klädern ahinner torka till i morgon, då är det dags för nästa pass.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s