Segt som sirap

Publicerat: september 7, 2011 i Allmänt, Träning

EFter att ha stått på mässa en dag så var mina ben sega och fötterna ömma. Ute regnade det i princip oavbrutet och jag kan inte påstå att jag längtade efter att ge mig ut på dagens planerade distanspass. När jag steg ur taxin vid hotellet regnade det fortfarande ordentligt och jag gick upp på  rummet och funderade på hur jag skulle göra. Med gårdagens minst sagt blöta pass i färskt minne kändes det som jag fortfarande inte torkat helt. Efter nån timme sprack så molnen upp plötsligt och solen sken med full kraft. Först trodde jag bara det var ett trick för att lura ut mig för att sen dränka mig, men det höll i sig så jag bytte snabbt om och gav mig ut.

Ett stenkast från hotellet ligger en liten park och där beslöt jag mig för att förlägga dagens pass. Ena långsidan är ganska flack, medan andra långsidan först går brant uppför för att sen gå lika brant nedför. 6-8 lätta kilometer stod på schemat, vilket betyder ett tempo mellan distans och långpass, i mitt fall runt 5:50.

Jag trodde att segheten skulle ge med sig när jag värmt upp, men icke, det blev bara värre. Energin tröt likaså, vilket gjorde dagens pass till en lång kamp. Mitt energiintag under dagen var klart undermåligt, vilket förklarar en del.

Efter 7 km tyckte jag det fick räcka. Jag var nu hungrig som en varg och led av rejält lågt blodsocker. Efter duschen letade jag rätt på en sushisylta i närheten där jag inhandlade en stor portion blandade bitar och tog med mig till rummet. Laddad med en liter mjölk satte jag i mig större delen av sushitallriken och låg sen och kved av mätthet resten av kvällen 🙂

Höjdprofil från Garmin Connect

Annons
kommentarer
 1. coyntha skriver:

  Det är inte alltid så lätt att springa när man reser med jobbet!
  Men bra jobbat ändå! 🙂
  Jag älskar sushi!!

  kram

  • zebban skriver:

   Jag har bra rutin på resandet och brukar få in löpningen i schemat även när jag reser. Dock kan kroppen vara rätt mör efter en lång dag på resande fot eller om jag t ex stått på mässa och liknande. Det är inte alltid som kroppen vill vara med på löpningen då. Kroppenn var ovanligt seg senast, men så var blodsockret obefintligt åxå vilket förklarar en del.

 2. Niclas skriver:

  Bra att du tog dig igenom hela passet enligt plan! Jag brukar följa din blogg via RSS och är imponerad över din insats i Skövde. Rekommenderar ett försök på Karlstad 6-timmars i februari, behöver du boende kan gärna du och eventuell support slagga hos oss!
  mvh
  Niclas

  • zebban skriver:

   Jag är ganska nitisk (min fru skulle nog säga sjukligt nitisk) när det gäller att följa schemat som Andreas gett mig. Att behöva kämpa sig i genom ett sketet 7 km pass känns riktigt löjligt, men ibland är kroppen inte alls med på noterna.
   Tusen tack för erbjudandet! 6-timmars lockar inte så mycket, jag fokuserar ju hellre på 100 miles och uppåt, men man ska aldrig säga aldrig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s