Träningsvärk deluxe

Publicerat: september 13, 2011 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning

Tisdag morgon och träningsvärken är fortfarande påtaglig, för att inte säga helt dominerande. I söndags anordnade Jessica & Andreas Falk den första av flera, ännu ej planerade, gemensamma träningspass.Jessica är utbildad PT och de startade nyligen företaget JA träning för att ”slå ihop sina påsar” och erbjuda ännu mer i form av träning och coachning.

Jag tog en powerwalk runt Brunnsviken tillsammans med Janica på söndag förmiddagen, men missbedömde kraftigt hur lång tid det skulle ta att gå drygt 13 km och kom hem strax innan 13, då jag egentligen skulle varit i Edsberg. Lite låg på energi slängde jag mig i bilen och körde så lagligt jag kunde till Edsberg och väl framme, en kvart försenad, stod  Jessica, Andreas och deras barn samt Anna och Naiti och väntade på mig. Det hade blivit några avbokningar i sista sekund, så vi blev en mindre grupp än väntat, men det spelade ju ingen roll. Jag slapp skämmas inför en större grupp, vilket jag tyckte var skönt 🙂

Efter en liten stunds snack så satte vi igång med träningen och började med att värma upp med en kort jogg på ca 700 meter innan cirkelövningarna tog vid. Vi skulle göra 3 st övningar under 7 minuter och började med 20 st armhävningar, 20 st utfallshopp och 10 st step-up på en stock. Under dessa 7 minuter skulle vi försöka hinna så många sets som möjligt. Jag började med armhävningar och fick snabbt inse att jag suger på det. Övriga övningar gick utmärkt, det var bara armstyrkan som saknades. Efter 7 minuter pausade vi några sekunder och drack innan vi gav oss av på en kort löprunda igen. Väl tillbaka var det dags för nästa cirkelpass, vilket innebar grodhopp, 10 dips mot stock samt 3 knee tuck, där man står i armhävningsposition och drar knät först mot ena armbågen, sträcker ut benet bakåt, sen drar knät mot magen, sträcker ut benet bakåt och sist drar knät mot andra armbågen. Dessa övningarna gick lite bättre och jag kunde göra alla repetitioner utan att behöva ”fuska”. Kort drickapaus och sen jogg innan det var dags för sista setet som innebar djupa knäböj med upphopp, masken (från helvetet) samt magövning där vi låg på rygg och sköt upp fötterna mot himlen (vet ej vad den kan ha för coolt namn). Det var masken som ställde till problem för mig, i övrigt funkade det bra även denna gång.

Efter detta var det äntligen slut på ”tortyren” och vi bjöds på kaffe och eftersnack. Det var kul att se vad man var bra och dålig på och det var helt klart att jag kunde jobba mer på armstyrka. Benövningarna var inga problem alls, vilket var ”huvudsaken” på nåt sätt, men samtidigt är jag nästan pinsamt svag i överkroppen enligt min mått mätt. Dags för bättring!

Från vänster: Andreas, jag, Jessica, Anna och Sigurd. (C) Naiti
Annons
kommentarer
  1. coyntha skriver:

    Oh vad roligt!! Jag ville gärna komma men ibland är det svårt att åka till Stockholm alla gånger!
    Skönt att slippa träningsvärken hi hi…

    Vi kanske ses nästa gång!

    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s