Amphibx Fit – första intrycket

Publicerat: oktober 12, 2011 i Okategoriserade

Jag har alltid med mig min iPhone när jag springer eftersom jag vill kunna nås. Dessutom kan man ju råka ut för något eller behöva hjälpa andra. Så länge vädret är ok så är det inga problem att ha telefonen i ett vanligt armband, typ Nathans Rockband, men nu när hösten och vintern kommer så är det annorlunda. Tidigare har jag använt plastpåsar, men det blir väldigt krångligt om jag vill använda telefonen på något sätt, t ex ändra låt eller ringa.

När jag var på Paragon Sports i NYC så hittade jag ett vattentätt armband vid namn Amphibx Fit som passar iPhone och liknande telefoner. Det är mig veterligen det enda helt vattentäta armband som ger dig möjlighet att ansluta hörlurar. Vattentäta skal finns, men då kan du inte använda hörlurar, om de inte är trådlösa förstås.

Igår beslöt jag mig för att testa det på en löptur. Man öppnar den vattentäta luckan på baksidan. Trycker ned telefonen och ansluter sen skarvsladden som ger en vattentät förbindelse med utsidan. Sen är det bara att stänga luckan och trä på armbandet på armen. Bandet är brett, vilket gör att allt sitter stadigt. Det känns bastat och tåligt där det sitter. Jag fick utan problem plats med min iPhone som har ett ganska tjockt skal, vilket var positivt. Man kan utan problem komma åt knappar och även använda skärmen.

Gav mig ut på ett distanspass och kan inte säga att jag märkte av armbandet alls. Nu var det torrt ute, så jag fick inte testa hur vattentätt det är, men att springa med det fungerade ypperligt.

Nöjd och glad är jag över att äntligen hittat en lösning till mitt problem. Jag kontaktade tillverkaren h2o audio och fann den svenska importören. Efter lite mailväxling var jag klar att börja sälja produkterna i webshopen. Nu finns de där för er som letar efter en riktigt bra produkt, speciellt nu inför höststormarna.

Anslut "skarvsladden" till telefonen

Sen är det bara att stoppa ned telefonen och stänga luckan.

Jag passade även på att testa ett par vattentäta hörlurar, Flex All Sports. Vanliga in-ear-lurar med bra ljud och passform. KOmmer nog bli riktigt bra när regn och rusk kommer på allvar, men funkar lika bra på gymet där svett lätt kan förstöra ett par hörlurar.

Flex All Sport levereras med tre olika storlekar på öronpluggarna

Annons
kommentarer
  1. coyntha skriver:

    Oj så bra! Det låter som nåt jag hade letat efter…
    Jag använder plastpåsar 🙂
    Ska kolla på Runnersgear!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s