Soligt långpass

Publicerat: oktober 24, 2011 i Allmänt, Träning

Det var en strålande höstdag som mötte mig när jag vid lunchtid gav mig ut för helgens långpass. Hade som vanligt ingen direkt plan, men när jag kom ut ur porten så beslöt jag mig för att springa mot Edsbergs sportfält, den plats där vi tränade tillsammans med Andreas och Jessica för ett tag sen. Efter det hade jag ingen plan, utan det fick bli som det blev. Valde av nån anledning att ta de Asics Gel-Nerve33 jag köpte i NYC, då jag trodde att jag skulle hålla mig på asfalten mestadels, kanske inte ett helt genomtänkt beslut.

Sprang till Ulriksdals Slott och följde Edsviken norrut till Esbergsparken. Efter att ha korsat Danderydsvägen hörde jag en bil tuta frenetiskt, det var Andreas som var på väg till kalas med sin son. Vi snackade en stund innan jag gav mig av mot fältet. Väl där hittade jag en motionsslinga som jag följde tills jag kom till en camping och där valde jag att följa en ny slinga som skulle ta mig runt Rösjön. Förirrade mig dock in på allt mindre småstigar och några ”återvändsgränder”, men hittade till slut rätt. Jag gillar verkligen att få yra omkring i skogen och försöka hitta rätt, man får se så mycket nytt och får med sig nya minnen i bagaget.

Vackert, men lite svårsprunget

Efter att ha rundat sjön så valde jag för enkelhetens skull att följa samma väg hem. När jag hade drygt en mil kvar ringde Janica och sa att Alicia haft över 41 graders feber de sista timmarna, så jag beslöt mig för att komma hem så snart jag kunde. Ökade takten en smula och kom så småningom hem. Det fattades drygt 1,6 km till planerade 40 km, men det kändes faktiskt som det kvittade. Passet summerades till 38,3 km @ 6:15 och jag var nöjd med resultatet och känslan. Kroppen kändes stark och flåset likaså. Hade som vanligt, tack vare Perpetuem, inga dippar i energi. Skorna funkade ok, men jag skulle valt mina trotjänare TNF SingleTrack som funkar bättre i skog och mark.

Från Garmin Connect

Banprofil från Garmin Connect

Efter onsdagens stege följde 10 km lätt distanspass på torsdagen och ett normalt 12 km distanspass i fredags. Veckodistans blev totalt drygt 86 km, dvs en ganska ok ”medelvecka”.

Det är drygt en månad kvar till Bislett, vilket innebär att det bara är tre veckor med intensiv träning kvar innan det är dags att trappa ned. Tiden går fort när man har roligt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s