Målsättning

Publicerat: oktober 31, 2011 i 24h, Träning

Jag var i Oslo i torsdags som utställare på ett Dell-event och där träffade jag en kollega från förr. Vi passade på att käka lunch tillsammans och kom naturligtvis in på löpning. Jag berättade att mitt nästa lopp är 24-timmars i Bislett om en månad och hans fråga var hur långt man kommer på ett dygn. Jag svarade att min målsättning är nånstans mellan 180 och 190 km. Efteråt blev jag lite orolig att jag hade ”jinxat” genom att berätta för en ”utomstående” om min målsättning, men inser att det bara är vidskepelse. Normalt brukar jag prata tyst om mina målsättningar inför lopp, just på grund av vidskepelse. Högmod går ju dessutom före fall, så jag vill inte sätta för höga mål och dessutom berätta om dem, får då lär lagen om alltings jävlighet bita mig där bak.

När jag hade bestämt mig för att springa 24h i Skövde gjorde jag en snabb överslagsräkning och satte mitt mål till nånstans runt 180 km. Med utgång från att jag sprang 160 km på TEC på 22:21h, så kändes det som 180 km på 24h skulle vara inom räckhåll. Naturligtvis är det svårt att jämföra de två, då 24h ställer helt andra krav på kroppen, framförallt med tanke på den monotona löpningen. Hursomhelst var blev det min målsättning. Med facit i hand så känns upplägget inför och under Skövde som en bra grund inför Bislett och min målsättnings får stå kvar. Nånstans mellan 180 och 190 km får det alltså bli. Nu återstår ju bara att se till att vara i så god form som möjligt. 😀

Jag passade även på att ta mig en löptur i Oslo på fredagsmorgonen. Det duggade när jag gav mig ut och naturligtvis ökade det när jag kommit en bit, men det spelade faktiskt mindre roll. Gav mig av österut mest på måfå och hamnade på en väg som steg kraftigt uppåt. Eftersom jag älskar att springa i backar så fortsatte jag uppåt tills jag till slut kom till toppen och insåg att det var där jag vände tillbaka sist jag sprang i Oslo, vilket sammanträffande. Då regnade det för övrigt ännu mer. Mitt första mål för detta pass var en lugn 10:a, så jag sprang nedåt samma väg jag kommit, men väl nere valde jag en annan väg för att få lite mer distans. Totalt blev det hursomhelst 12 km.

Banprofil från Garmin Connect

Från Garmin Connect

Sista riktiga långpasset inför Bislett blev en 40 km lång runda på delvis ny mark. Försökte i möjligaste mån att inte springa där jag sprungit förut, vilket gick förhållandevis bra. Tack vare Perpetuem så var energin inget problem och kroppen kändes ganska ok, om än inte direkt pigg. Det ska faktiskt bli lite skönt att få gå in i formtoppningsperioden och förhoppningsvis komma till en punkt där jag känner mig både utvilad och stark, med fördel lagom till Bislett.

Från Garmin Connect

Annons
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s