Formtoppningen börjar

Publicerat: november 8, 2011 i 24h, Allmänt, Träning

Så var sista ”riktiga” träningsveckan avklarad och jag går in i en formtoppningsperiod igen. Tre veckor kvar till 24-timmars i Bislett och nu kan jag skönja lite förväntan i kroppen, en känsla som bara kommer att öka för varje dag som går.

Förra veckans träning flöt på bra, även om vissa pass var oväntat sega så var andra oväntat lätta. Dagsformen fluktuerar en hel del kan tyckas. Som avslut på veckan, som slutade på 90 km totalt, sprang jag ett ”kort långpass” om 20 km, ett pass där jag kände mig osedvanligt lätt och stark. Det var en härlig känsla som jag faktiskt har saknat på sistone.

Fram till loppet blir det lite extra fartträning i form av kortare intervaller och backträning. Grunden är ju lagd vid det här laget, så distanståligheten borde finnas där. Nu är det dags att få lite mer fart i benen.

Igår blev det ett vanligt distanspass om 13 km, men idag var det så äntligen dags för backträning. Det känns som evigheter sen sist, så det var med stor förväntan som jag krav mig ut vid lunchtid.
Istället för min vanliga backe valde jag att springa bort till Hagaparken och den backe som går från Koppartälten ned till vattnet. Där rev jag av 6 st 35 sekundersintervaller med tre minuters vila emellan. Eftersom det va första gången jag körde intervaller i den backen så var den första intervallen lite trevande, men sen släppte det och jag kunde pressa på ganska ordentligt. De sista meterna på den sista intervallen var nästan droppen, då fanns inte mycket kvar att ge faktiskt. Glad i hågen kunde jag iallafall jogga hemåt. Få pass får mig att må så bra som backintervaller, men det har ni kanske redan förstått?

Profil och puls från Garmin Connect

Från Garmin Connect

Bislett känns fortfarande ganska avlägset, men den mentala planeringen har börjat så smått. Jag har hyfsad rutin på vad som ska med i form av utrustning. Det är trots allt ganska lätt då Bislett är inomhus, så en massa extra kläder behövs inte direkt. Innan ombyggnaden av Bislett sprang man genom kalla zoner där det kunde vara rejält kyligt, men numera ska det vara jämn värme längs hela banan, runt 20 grader enligt uppgift.

För nån vecka sen öppnade anmälan till TEC 2012 och jag råkade som av en händelse ”hänga på låset” och är således anmäld. Ser fram emot att spendera lite tid i de mörka skogarna i Täby…

Annons
kommentarer
 1. LL skriver:

  Det är mindre än 20 grader tror jag. Förra året var jag med som support och jag frös som en hund. Det var jacka på.

  • zebban skriver:

   Aha, bra att veta. Framförallt för min support! Jag har pratat med en kompis som sprungit några gånger och han sa att det var behagligt, men så är han från Norrland 😀
   Jag får ta ett snack till med honom för säkerhets skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s