Världspremiär!

Publicerat: januari 9, 2012 i Allmänt, skor
Etiketter:,

När regn och slask var som värst i december så insåg jag att jag inte hade några bra skor om jag ville slippa springa med blöta och kalla fötter. Min gamla Asics Gel-Trailer Sensor 2 GoreTex har gjort sitt, så jag började titta runt efter ett par ersättare.

Mina favoritskor är ju som bekant TNF Single-Track som jag sprungit de flesta lopp i år med, så jag tittade på TNF igen för att se om de hade något att erbjuda. Systermodellen Double-Track har en GoreTex-variant, så en fredag eftermiddag begav jag mig till butiken i city för att testa.

De hade naturligtvis inte min storlek och när jag beklagade mig över att jag behövde GoreTex-skor samt att mina favoritskor inte fanns med GoreTex så sa tjejen i kassan ”Vänta lite, jag har fått in nå nytt” och försvann ut på lagret. Strax kom hon ut med en skokartong och halade upp ett par supersnygga skor i svart och gult. Det var Single-Track GTX XCR II, en modell som ska lanseras till vårens och alltså inte fanns på web eller i butik. De hade fått ett förhandsexemplar till butiken och det var naturligtvis inte min storlek. Tjejen sa dock att hon kunde undersöka och återkomma till mig, men att hon inte visste varken om, när eller hur.

På söndagen, dvs knappt två dagar efteråt, fick jag ett SMS att jag hade ett par skor att hämta i butiken! De hade fixat det!!!

Några dagar senare åkte jag in till butiken och testade dem. Känslan var naturligtvis lite annorlunda än mina vanliga Single-Track eftersom de var i ett stelare material, men det är dels en vanesak och så mjuknar de när man använt dem lite. Vikten skiljer knappt alls, 20 gram per sko (390 vs 410 gram) vilket är positivt. Jag betalade glatt och fick dessutom de 20% som julkampanjen erbjöd, så jag kom undan ännu billigare än väntat, ca 1100:-

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det dröjde ett tag innan jag kom ut och testade dem, men när termometern en eftermiddag låg runt nollan beslöt jag mig för att premiärspinga dem. GoreTex-skor kan vara rätt varma, så det får inte vara för varmt ute tycker jag. Det tog några kilometer att vänja sig vid den lite stelare känslan, men sen släppte det och flöt sen på. Fötterna förblev lagom varma under hela passet, men eftersom det var torrt ute så fick jag inte tillfälle att testa hur pass vattentäta de är. Misstänker att de är minst lika bra som mina gamla Asics varit i väta, dvs klanderfria.

Även idag på lunchen valde jag att springa i dem då det töat under natten och var lite våtare ute och det visade sig vara ett bra val. Jag slapp styra undan för vattenpölar och annat kladd, utan kunde springa rakt i genom vad som bjöds i fråga om underlag. Kom hem med torra och varma fötter efter 10 km, suveränt!

Single-Track GTX XCR II är en neutral sko som lämpar sig speciellt bra på blandade underlag, såsom asfalt och stig. Den har inte så aggresivt mönster, men funkar ändå bra i terräng tycker jag. Jag sprang de sista 120 km på TEC i den vanliga varianten och kunde inte bett om en bättre sko, så jag misstänker att även GoreTex-varianten kommer fungera bra. Den kommer definitivt komma väl till när vädret visar sig på sin blöta sida! Jag hatar blöta och kalla fötter!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s