Fler motgångar

Publicerat: januari 18, 2012 i Allmänt, Energi, Gnäll och ursäkter, Träning

Det var ett tag sen jag kom ut på ett vettigt långpass (>30 km), så jag kände mig lite ringrostig inför söndagens runda. Kom knappt ihåg vad jag skulle ha med mig, men bestämde mig för att skippa Perpetuem och handjagaren och istället köra passet på vatten och gel. Dessutom ”grundade” jag med en Vespa en timme innan start för att testa den kombinationen då det var längesen jag gjorde det. På schemat stod 40 km, men efter mina ryggproblem så sänkte jag ambitionsnivån en aning och siktade på minst 30 km.

Jag kom iväg vid halv tolv och följde Brunnsviken ned till Haga och upp till Ålkistan där sprang vidare mot Edsviken via Bergshamra. Följde sen Edsviken till Silverdal och tog av mot Heleneholm för att sikta in mig på Ursvik. Därifrån blev det Lötsjön och Råstasjön innan jag vände hemåt. Kroppen kändes kanonbra hela tiden och det märktes inget av ryggproblemen. Jag valde ändå att avsluta vid 32 km för att inte ”överdriva”. Planen var att köra ytterligare ca 20 km dagen efter, så jag kunde känna mig nöjd.

Första glen slank ned efter 8 km

Första glen slank ned efter 8 km

Under passet tog jag 3 st gel, vilket visade sig funka suveränt. Kanske är det kombinationen med Vespa som gjorde det. Passet var ju ganska kort, så det är svårt att dra några slutsatser. Hade jag sprungit 40 km så hade jag förmodligen märk skillnaden. En gel innehåller ca 90 kcal, medan min entimmes-portion Perpetuem innehåller ca 250 kcal, vilket är en rejäl skillnad.

En bit från Ulriksdals Slott ligger den här geparden

Den här skylten sprang jag förbi strax efter att jag passerat nedanstående hus

som verkligen så borttappat ut! 🙂

Eftersom det var söndag så var det godisförbud hemma, så istället vankades fruktsallad. Kanske inte så nyttigt, men fruktansvärt gott. Dock fick min mage lite spel på natten och jag vaknade med magvärk, precis som den gången jag åkte till akuten. Den här gången visste jag dock vad jag skulle göra, så jag tog en värktablett och sen det blev att halvsitta i soffan och sova resten av natten. Tog ytterligare värktablett på morgonen och smärtan klingade till slut av framåt lunch. Mitt planerade löppass fick stryka på foten, vilket irriterade en hel del. Inte mycket att be för, jag hade omöjligt kunnat springa, så det var bara att vila.

I går var planen att försöka ge mig ut, men magen var fortfarande inte helt ok, så jag valde istället att testa den nya Your Shape 2012 till Xbox Kinect. Jag valde träning som inte inbegrep hopp eller annat som kunde störa magen. Det program jag valde var 24 minuter och tränade i princip varenda muskel. Riktigt kul, men duktigt jobbigt, så pass att jag inte klarade av de sista övningarna fullt ut. Nu säger det kanske mer om mina brister än om programmet. Träningen var iaf väldigt effektiv och jag kände mig ganska nöjd med mig själv, trots att löppasset fick ställas in. Senare på kvällen kom träningsvärken smygande och när jag vaknade i natt så hade jag rejält ont på vissa ställen. 🙂 Jag må kunna springa långt och länge, men i övrigt suger jag verkligen! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag måste börja träna mer än bara löpning! Framförallt måste jag få kontinuitet i den alternativa träningen!

I eftermiddag tänkte jag testa om magen håller för ett kortare distanspass, håll tummarna för det!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s