Ropar inte hej…

Publicerat: mars 14, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, TEC

…riktigt ännu, men jag hoppas kunna ge mig ut och testa kroppen i veckan. Förkylningen jag åkte på förra helgen är en seglivad historia med halsont och superklister-snor. Dessutom är jag ruskigt trött av och till, men det är väl kroppen som kämpar med viruset misstänker jag.

Vilopulsen låg nästan 20 slag över normalt i morse, vilket gör att jag inte vågar mig på nån löpning ännu. Jag tar en dag i sänder och gör mitt bästa för att bli av med skiten.

Mitt humör är inte det bästa, det tär på tålamodet att inte få träna. När min mamma hörde att jag inte kunde träna så tyckte hon instinktivt synd om min fru och dotter först och främst, det säger ju en del.

Med 30 dagar kvar till TEC så får jag väl säga att ska jag bli sjuk så är det väl nu och inte om två-tre veckor, det hade varit en ”show stopper”. Nu kanske jag har en chans att komma i hygglig form inför loppet.

I går var det dags att träffa coach Andreas igen, det var ett tag sen vi fick till ett möte. Sjukdomar och arbetet har kommit emellan på sistone. Jag fick gnälla av mig lite, diskutera träningen fram till TEC och även en hel del kring energistrategin under TEC. Eftersom jag haft problem med magen under de senaste loppen så måste jag hitta sätt att få i mig energi om jag åker på samma problem under TEC.

Idag vaknade jag med halsont igen, så jag beslöt mig för att uppsöka läkare. Efter halsprov, blodprov, EKG och blodtryck kunde de konstatera att det är virus. Både bra och dåligt. Hade gärna sett att jag kunde medicinera bort eländet med antibiotika, men det sket sig. Läkaren gav mig tipset att koka hönsbuljong, vilket fick mig att le lite. Jag och min fru har diskuterat det faktum att så fort någon är sjuk i en amerikansk serie/film, så kommer man med kycklingsoppa. Enligt läkaren så har man upptäckt att kycklingen innehåller naturligt antivirus (nej, inte till datorn), så kokar man egen buljong, dvs INTE från tärning, så kan de påskynda tillfrisknandet. Behöver jag säga att jag åkte till ICA och köpte en kyckling?

Väl hemma letade jag upp receptet på kycklingbuljong och det visade sig att man skulle ha mer än bara kyckling och vatten, go figure. Kunde inte surfa på min iPhone från ICA av nån anledning, men jag får gå till affären och komplettera inför mitt långkok. Återkommer med rapport 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s