Vårkänsla

Publicerat: mars 22, 2012 i Allmänt, Träning

Äntligen fick jag springa på riktigt, efter två veckors uppehåll. Dessutom var det premiär för korta tights! Vilken känsla!

Det var igår lunch jag bestämde mig för att ge mig ut i det underbara solskenet och ta en runda ned till Haga. Valde som sagt korta tights, långärmad kompresionströja samt tunn vindjacka. På vägen ned till Haga träffade jag många löpare och alla var klädda för kallare väder, med långa tights och många hade både mössa och handskar. Själv tog jag av mig jackan när jag vände hemåt, det var ju 15 grader! Helt underbart!

Själva löpningen gick ok. GAnska hög puls, vilket var väntat, men i övrigt kändes allt som vanligt i princip. Inget bett i steget direkt, men det komemr. Jag måste ge det lite tid helt enkelt.

På vägen tillbax träffade jag, och slog följe med, en kollega från tiden på inWarehouse, där jag arbetade 2001-2008. Han var åxå med på lunchlöpningen på den tiden och vi pratade hur jag utvecklats sen dess. Det var ju i maj 2006 som jag hängde med dem ut för första gången och resten är historia. Det har hänt en del på dessa snart 6 åren.

Väl hemma igen kunde jag summera passet till 11 km @ 5:40 med 158 bpm (79%) snittpuls. Det kändes grymt bra attkomma igång igen, nu ska jag skynda långsamt och göra uppladdningen inför TEC på rätt sätt.

16 ggr passeras den här tunneln under TEC. Efter den viker man vänster och sen kommer en av de längre backarna. Efter ett tag var det skönt att se den då jag visste att jag skulle få ta en gåpause snart. Många platser på banan fick en speciell betydelse efter ett tag och blev delmål som betades av allteftersom.

Annons
kommentarer
 1. Frykenmo skriver:

  Grattis till kortbyxepremiären, jag hade mina 3/4 brallor redan 10mars på 6-tim i Skövde….Då de kommer på vet man ju att det inte är långt kvar till splitshortsen 😉
  Häftigt att reflektera över utvecklingen ibland, det händer en del på 6 år.

  Lycka till på framtida tävlingar o ha det gott…Frykenmo

  • zebban skriver:

   Hade det inte varit för mitt envisa virus så hade jag sprungit i korta tights redan för 2 veckor sen! Det var helt fantastiskt väder då minns jag. Frustrationen var gränslös när jag fick sitta inne och titta ut på årets första riktigt varma dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s