Mör

Publicerat: mars 24, 2012 i Allmänt, Träning

Andra riktiga löppasset sen uppehållet blev ett varv runt Brunnsviken i strålande solsken. Termometern visade 11 grader i skuggan, så jag klädde mig i korta tights, t-shirt samt ultratunn vindjacka. I solen var det riktigt varmt och skönt, så jag höll mig där så mycket jagbara kunde. Det kändes som jag var en solfångare, fick energi av solen.

Själva passet flöt på ganska hyggligt, även om jag fick ta det lite lugnt för att inte pulsen skulle skena iväg. Redan efter 5 km tangerade jag 80% och det i ca 5:30-tempo, så jag slog av på tempot och tog dessutom några korta gåpauser för att dämpa pulsen. Vill inte slita i onödan och för tidigt på kroppen, jag behöver spara på krutet inför nästa vecka.

14 km @ 5:38 med 158 bpm (79%) blev iallafall slutresultatet, vilket visar att jag har lite återhämtning att göra innan jag är ”där” igen.

På kvällen var det dags för Alicias friidrottsträning, som på fredagar består av löpträning. Kl 17:30 var vi på plats vid Häggvikshallen och det lilla gänget med 10-åringar och några föräldrar, ledda av tränaren, gav sig iväg för ett entimmespass med löpning och löpskolning. Vi värmde upp nån kilometer och sen körde vi blandad löpskolning som tränaren tagit från Marathon.se. För mig som inte kört löpskolning sen typ 2008 var det intressant att vara med, jag kan med största säkerhet ha nytta av mer löpskolning. Alicia, som inte löptränat med gruppen mer än en gång tidigare och det för några månader sen, hängde med på allt och klarade sig ypperligt. Till skillnad från de flesta andra barn så gnällde hon inte, utan lyssnade på tränaren och gjorde det hon skulle. På hemvägen fick hon håll och tvingades att gå, men gnällde ändå inte utan försökte så gott hon kunde. Behöver jag säga att jag var stolt över henne? En timme och totalt 5 km löpning senare var det över och våra kurrande magar styrde oss mot närmsta MAX-restaurang.

För mig blev det en riktigt bra träningsdag med både distanslöpning och löpskolning på samma dag, det senare kändes av när jag gick upp i morse. Idag blir det vila, men i morgon är det åter dags och då står sista långpasset inför TEC på schemat. Det ska Alicia hänga med på, men på cykel. Håller tummarna för att det blir fint väder!

Mindre än tre veckor kvar till TEC, det närmar sig så sakteliga…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s