Startsträcka

Publicerat: mars 26, 2012 i Allmänt, Träning

Första träningsveckan efter jag varit sjuk avslutades på söndagen med ett kort långpass. Alicia fick en ny cykel i förra veckan, så jag tog med henne ut som sällskap. Pga omställningen till sommartid så ”försov” vi oss en timme, så det fick bli en snabb frukost för att hinna smälta den lite innan vi skulle ge oss ut.

Vid halv 11 kom vi så iväg och vi styrde kosan mot Ulriksdals slott och följde sen Edsviken till Edsbergs slott, där vi vek av mot Häggvikshallen där Alicia tränar friidrott. Där pausade vi några minuter innan vi begav oss hemåt igen samma väg. Alicia gnällde aldrig, trots ovanan vid nya cykeln och cykling i allmänhet. Jag peppade henne i backarna och ibland fick hon hoppa av och gå, medan jag gick med cykeln.

Min tappra och duktiga dotter kämpade på i motvind och uppförsbackar utan gnäll.

Min kropp kändes ok, men så var ju tempot lågt, vilket passade bra då det var en uppstartsvecka. Tog en gel efter halva passet, det fick räcka som energi för den korta sträckan.

Totalt 25 km fick vi ihop. Det var en trött Alicia, med öm rumpa, som med stor aptit smörjde kråset med våfflor hemma hos mormor efteråt. Eftersom vi kom hem lite sent från löprundan så hanns det inte med nån direkt lunch, utan jag drack en Recoverite och åt ett kokt ägg. Behöver jag säga att jag åxå fick i mig några våfflor?

Det känns skönt att ha kommit igång med träningen igen, även och jag fortfarande bär på nåt skit i kroppen. Med tre veckor kvar till TEC borde jag ha en hygglig chans att bli frisk i tid. Skulle jag förmodan komma till TEC-veckan och fortfarande vara rosslig och snorig så får vi se vad jag gör. Tills dess kör jag på med målet att springa TEC.

Idag invigde jag mina nya Saucony Kinvara 2. De jag köpte för ett år sen var ju för små redan från början, så nu när våren kommit på allvar tyckte jag att det var dags att investera i ett par nya, i rätt storlek. Premiärpasset blev ett 12 km fartlek med 5 fartökningar och förlades längs Brunnsviken. Skorna kändes bra och passet flöt fint, även om jag var lite seg i benen från senaste dagarnas träning. Pulsen var normal, vilket kändes extra bra. Efter fartökningarna sjönk pulsen ganska snabbt, vilket är ett bra tecken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s