Dubbel träning är dubbel glädje

Publicerat: april 24, 2012 i Allmänt, Kettlebell, Träning

Måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Hatar verkligen den meningen. Måndagar markerar snarare slutet på helgen och ledigheten, så den som myntade begreppet hade förmodligen ingen familj eller hobby, utan levde för sitt arbete. Men jag är inte bitter 🙂

Måndagen var dock en riktigt bra dag för mig. Hade fullt upp hela dagen och lyckades klämma in både kakbak åt Alicias klass, pajbak inför middagen samt dubbel träning.

Planen var från början att springa 12 km distans på lunchen, men då Alicias friidrottsträning numera är utomhus och dessutom 1,5 timme långt (18:00-19:30), så passade det perfekt att förlägga löpträningen tills dess. Istället passade jag på att dra igång min kettlebellträning på lunchen. Sist jag körde det programmet var i juni 2011, så jag fick vara lite försiktig och inte fortsätta där jag slutade. Träningsvärken brukar ju drabba mig med full kraft efter dessa pass, så jag höll igen lite och testade mig fram.

Drygt en halvtimme tog det att gå igenom de tio övningarna två gånger inklusive uppvärmning, men det räckte gott för att jag skulle känna mig mörbultad efteråt. De flesta övningarna involverar benen, så jag var lite vinglig efteråt. Taskig styrsel helt enkelt. Oroade mig faktiskt lite över hur det skulle påverka löpningen senare.

När friidrottsträningen drog igång så gav jag mig ut på min löprunda. I början hade jag sällskap av en mamma till Alicias klasskompis, så tempot låg avsevärt lägre än planerat, strax under 6-tempo. Fördelen var att jag blev ordentligt uppvärmd och när jag drog iväg själv kunde jag höja tempot till ca 5-tempo utan att bli vidare ansträngd. Det kändes riktigt bra att pressa på lite mer än vad som är vanligt på mina distanspass. Något som det för övrigt ska bli ändring på framöver.

Efter 12 km var jag tillbaka och det kändes riktigt bra i både kropp och själ. Kettlebellträningen märktes inte av alls, vilket gladde och förvånade mig. Imorse vaknade jag naturligtvis med träningsvärk, framförallt insida och baksida lår, men även triceps och nacke har fått sin beskärda del av kakan. Nåväl, det går ju över.

Idag är jag på resande fot, så det blir ingen träning, vilket passar bra med tanke på träningsvärken. I morgon är det dock dags igen och då blir det stege, så det är bäst att vila lite extra.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s