Småseg avslutning

Publicerat: juni 10, 2012 i Allmänt, Träning
Etiketter:, ,

Veckan har flutit på ganska ok träningsmässigt. Efter onsdagens pass var det i torsdags dags för ett distanspass om 16 km. Mådde lite lattjo under förmiddagen och kom dessutom ut lite sent, men till slut så kunde jag snöra på mig dojjorna och komma iväg. Det flöt på ganska fint i början, men sen började magen göra väsen av sig igen vid 12 km och jag funderade på att korta av passet, men beslöt mig för att bita ihop och genomföra det trots allt. Fick ihop mina 16 km, men det kostade. Var rätt mör efteråt och återhämtningen tog lång tid. Det var nåt som inte riktigt stod rätt till, men jag kunde inte sätta fingret på det. På kvällen tog jag en timmes promenad med Janica, vilket var både mysigt och välgörande.

I fredags stack jag ut på ett lätt distanspass, men även då var det något som inte ville sig riktigt. Istället för 14 km kortade jag av det till en 10:a och fick nöja mig med det. Ibland ska man lyssna på kroppen och inte pressa sig i onödan.

Det blev inget Jättelångt för mig i år. Jag var anmäld, men innan jag betalade in avgiften så insåg jag att jag inte var sugen på att springa loppet igen. Jag har ju sprungit det nästan 3 ggr (bröt ju vid 48 km i fjol) och kände inte något direkt sug att gå upp tidigt på lördagsmorgonen för att ta mig till Norrtälje för buss till Grisslehamn. Det är ett fint lopp, men jag behöver mer än så för att jag ska krångla till en lördag för resten min familj. Min dotter rider ju på lördagar och Janica hade annat bokat, så det skulle bli meckigt. Dessutom hade vi bokat in en middag på stan med goda vänner, så fredagen blev enligt mina mått ganska blöt. Det hade fått väljas bort om jag skulle sprungit Jättelångt.

Idag var det dags för ytterligare ett lite snabbare långpass där tempot skulle ligga nära distanstempo. Jag lämnade dottern på ett kalas i närheten och gav mig ut. McDonaldslunchen hade inte riktigt satt sig tillrätta, så jag fick kämpa lite med det i början. Satte min Garmin på 5:40-tempo för att ha en ”pekpinne”. Rundade Brunnsviken och tog en sväng ut mot Stora Skuggan och Universitetet, för att sen passera Ulriksdals Slott och följa Edsviken en bit innan jag vände hemåt igen. Det var ganska varmt tidvis, men svalkade fint i skogen och skuggan, så det blev aldrig ett problem. Dock var inte kroppen riktigt med idag heller, vet inte vad det kan bero på. Hade inte det där bettet i steget som jag hade förra veckan, men kanske är det bara dagsform helt enkelt. Jag hade inga stora problem under passet, men det blev aldrig behagligt heller, vilket är lite synd. Knappt 28 km @ 5:37 blev det iallafall till slut. Helt enligt plan alltså.

Söndagens långpass

Den här veckan fick jag bara till ett styrkepass, så det får jag kompensera för nästa vecka. Beach 2012 står för dörren och jag kan inte ligga på latsidan om det ska bli resultat! 😀 Om knappt en månad är det dags att bila till Italien där vi stannar i tre veckor, gissa om vi räknar dagarna? Det är årets absoluta höjdpunkt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s