Baklängeslöpning…

Publicerat: juni 23, 2012 i Allmänt, Träning
Etiketter:

…är inget jag tänker syssla med, men däremot har det blivit några baklängesvarv i Ursviks milspår på sistone. Det började förra veckan när jag skulle göra 16 km distans och jag inte kunde komma på var sjutton jag skulle springa. Jag är så förbaskat trött på alla rundor här omkring, så jag beslöt mig för att ge mig av mot Ursvik, där jag inte varit på ett tag. Efter drygt 2 km var jag framme och valde då att springa det ”baklänges”, vilket gjorde att det kändes nästan nytt. Jag kände igen mig överallt, men såg allt på ett nytt sätt. Det kändes många gånger jobbigare åt det hållet, men det beror ju på att jag i princip kan springa det åt rätt håll i sömnen. Har nog sprungit 10:an nästan 100 ggr vid det här laget. Vissa backar var jävligare än jag kunnat tänka mig, men det gjorde det bara ännu roligare. Nu kommer jag uppskatta dessa mer när jag springer åt rätt håll 🙂 Tempot blev lite lägre då jag sparade lite extra på krafterna, men stannade ändå strax under 5:30.

Banprofil från Garmin Connect

Sen dess har jag varit tillbaka i Ursvik några gånger för fler varv både fram- och baklänges och det har varit riktigt roligt. Nu är jag van vid baklängesvarvet och kan driva på lite hårdare åxå, vilket gör det ännu roligare. Jag försöker i princip alltid ”pacea” mig så jämnt som möjligt under alla mina pass, det är bra inför lopp att kunna hålla ett så jämnt tempo som möjligt. Jämfört med 10:an i Enebyberg som jag berättade om för några veckor sen (Smultronstället) så är Ursvik tristare, men Ursvik ligger drygt 2 km bort, medan Enebybergsspåret är drygt 7 km bort. Jag vägrar att ta bilen till löpningen, annars hade jag nog valt Enebyberg.Alicia tränade friidrott på Danderydsvallen ett tag, vilket är en kilometer från Enebybergsspåret. Numera tränar de på Sollentunavallen och mig veterligen finns inget roligt motionsspår i närheten. Saknar redan Enebyberg…

Kettlebell- och styrketräningen går sisådär. Det blev ett uppehåll nån vecka, men nu är jag i gång igen. Det var nog bra för musklerna att få vila upp sig ordentligt å andra sidan. 🙂 Dessutom har jag fått några raska promenader med Janica de gånger hon inte kunnat springa pga migränrisken. Jag hade t o m lite träningsvärk efter en av dessa ”powerwalks”, vilket var oväntat. Måste trummat på bra helt enkelt.

Idag är det midsommardagen och vi planerar att ta en promenad idag och spara löpningen till i morgon. Lite sofftid är planerad åxå… 🙂 Glad midsommar!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s