Mållös

Publicerat: juni 29, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning
Etiketter:, , , ,

Även om träningen rullar på och det känns bra så fattas ändå något viktigt, närmare bestämt ett tydligt mål. Jag avundas lite de som ”bara” tränar, utan att ha ett direkt mål. De flesta som tränar har naturligtvis åtminstone en vag målsättning med sin träning, såsom t ex viktnedgång, muskelbyggnad eller snabbhet.

Jag har också en generell målsättning med den träning jag utför nu. Löpträningen fokuseras mot sträckor mellan 150 och 250 km och styrketräningen fokuserar på funktionell styrka som ska hjälpa mig bli en starkare löpare.

Mitt problem är att jag måste ha ett mer tydligt mål för att inte tappa fokus. Utan ett tydligt mål har jag lättare att hoppa över ett pass eller inte prestera optimalt under ett pass. Dålig karaktär och motivation helt enkelt.

Det största problemet är att det inte finns något lopp som intresserar mig inom en snar framtid. Jag tittar på lopp som går i maj och senare nästa år, men det är för långt fram för att ge mig den spark i baken jag behöver.

Det jag sneglar på i närtid är 24-timmars i Bislett (Oslo) den 1 december. Fördelarna är flera: jämn temperatur, bra arrangemang, bra bana, lättillgänglig lokation samt att jag redan sprungit där en gång och nästa gång kan fokusera på att prestera optimalt. Första gången när ju alltid lite av en test. De nackdelar jag ser är att jag redan varit där och är ”rädd” att jag inte kommer tycka det är roligt igen. Det vore ju lagom kul att stå på startlinjen och bara känna ”usch, ska jag springa runt här i ett dygn IGEN?” istället för ”Nu jävlar kör vi ända in i kaklet! Ett nytt äventyr!” som är den känslan jag helst skulle vilja ha inför varje lopp. Största anledningen till att jag hoppade över Jättelångt är just att jag redan gjort det och det inte skänker något extra i form av upplevelse. Nu ska ju tilläggas att Bislett är en högst begränsad visuell upplevelse eftersom man springer i en vit korridor, så man får snarare göra en inre resa under tiden som kroppen sköter framfarten.

Så ligger det alltså till. Jag är lite splittrad…

Bild

Bislett 2011. Halvvägs in i loppet och jag får kämpar med magproblem, men håller humöret uppe.

Nästa år finns det som sagt ett flertal lopp som jag ämnar springa, men jag behöver åtminstone ett till i år. Jag funderar vidare, återkommer i frågan…

Annons
kommentarer
 1. Peter skriver:

  Know rhe feeling. Hittar du nåt, säg till. Jag söker också. Nån gång efter sista september.

 2. Victoria Borg skriver:

  Ska du inte mé ner till Skövde och springa 24 timmars? 48 timmars?

  • zebban skriver:

   Nä, Skövde blir det nog inte. Jag har ingen lust att spendera semestern med tävlingsförberedande träning, utan vill snarare lata mig utan måsten.

 3. Niklas skriver:

  Kanske UTAX = 82 km ultra trail norr om Lissabon den 12 november? Perfekt när det är som mörkast i Svedala 😉 De är inte helt färdiga med bansträckningen ännu. Jag funderar starkt på att springa (då tävlingen även ger 3 poäng till UTMB/CCC) och unna mig några dagars semester i Lissabon på samma gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s