Fartlek i Prag

Publicerat: oktober 11, 2012 i Allmänt, Träning
Etiketter:, ,

Vid lunch igår kom jag till Prag. Här ska jag vara på konferens och fredag förmiddag bär det av hem igen.
Efter en halvdag med konferens bar det av till en restaurang på kvällen. Minns inte namnet, men det var nån slags medeltida historia med typ pirater, magdans, elddans, ormdans och fejkade slagsmål och svärddueller. För det mesta underhållande men ibland lite fånigt.
Maten bestod mest av stora bitar kött och nån enstaka potatis, förmodligen tänkt att efterlikna dåtidens diet.

Jag avslutade ganska tidigt eftersom jag dels hade planerat att springa på morgonen och dels visste att en lång dag med konferens var framför mig. På rummet kollade jag på TV och ficade med diverse, så jag kom ändå inte i säng förrän vid halv tolv tiden.

Klockan ringde 5:45. Jag drack en liten kopp snabbkaffe med socker medan jag svidade om till löparstass. Klockan 6 knackade jag på hos min kollega Keith från UK och vi gav oss ut. Keith började springa för några år sen och vi sprang tillsammans i Barcelona i fjol när vi var där på konferens. Han springer mest 10K, halvor och nån enstaka mara.

Min plan var fem kilometer fartlek. Eftersom SUM går på lördag så behövs inte mer så här nära inpå. Vi gav oss av norrut och efter knappa kilometern kom vi till Vltavafloden(?) som vi valde att följa västerut. Alla gator består uppenbarligen av kullersten i Prag, men längs kanalen fanns plattor som delade av för cykelbana, så vi sprang på dem. Det blev några farthöjningar längs kanalen innan vi vända tillbaka till hotellet.
Staden hade under den korta rundan vaknat till liv och från att vara helt öde så var det nu gott om människor på väg åt olika håll. Fascinerande.

Nu ska jag strax gå ned och avnjuta en rejäl frukost innan dagens konfererande sätter fart. Det kommer bli en lång dag…

20121011-065444.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s