Upp och ner

Publicerat: november 27, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning
Etiketter:, ,

Träningen på sistone har varit lite upp och ner. Efter ryggskottet kom jag igång, men pulsen ville inte riktigt vara med i början. det tog tre löprundor med ganska hög snittpuls och många gåpauser innan det gav med sig. Förra veckan fick jag till några bra rundor i hygglig fart och låg snittpuls, vilket kändes väldigt skönt. Jag hade nästan tappat hoppet. Det började ta emot att ge sig ut, speciellt som vädret blivit lite sämre.

I lördags var jag och frugan på dubbel 40-årsfest, så det blev ingen löpning i söndags. Fick lite trassel med magen (magsäcken) under eftermiddagen och på kvällen, vilket eskalerade till magkatarr under natten till måndagen. Det resulterade naturligtvis i ännu en dag med utebliven träning. 😦

I morse bar det av till Oslo för några dagars mässa. Inför starten berättade piloten att det var snöoväder i Oslo vilket försenade starten rejält. Endast en landningsbana var visst öppen på Gardemoen, så det blev lite trångt och köigt.

Vi landade i ett snötäckt Norge, vilket på sätt och viss var lite mysigt. Dock var min enda tanke att jag inte tagit höjd för detta när jag packade träningskläderna, framförallt var det skovalet jag oroade mig för. Tunna och lätta New Balance låg i väskan, mest för att spara vikt och plats när jag packade.

Jag satt och jobbade på hotellrummet under eftermiddagen och bävade del över den planerade löpningen, men till slut gjorde jag slag i saken och svidade om. Tittade ut och såg att det duggade, men värre var det inte. Gav mig av från city och följde en större väg först österut och sen söderut. Duggregnet övergick så sakteliga till snöblandat. Efter ett tag började vägen stiga och det var bara att kämpa på. Pulsen höll sig i schack vilket var huvudsaken. Tempot var lågt för att inte gå över gränsen under stigningen. Halvvägs upp började snön lägga sig och det blev slaskigt, för att sen övergå till knappa decimetern snö, vilket gjorde det svårt att springa. Dessutom blev fötterna blöta och kalla.

20121127-205828.jpg

20121127-205814.jpg

När snön blev för djup så fick det vara nog, jag halkade mest omkring och frös om fötterna. Det var skönt att få springa ned till barmark igen. Magen protesterade lite efter 6 km, så när jag kom tillbaka till hotellet så valde jag att bryta. Hade egentligen tänkt mig 10-12 km, men jag ville inte sabba magen igen.

Snittpulsen blev riktigt låg och tempot hyggligt med tanke på stigningen, så jag är nöjd. Efteråt körde jag ett kort styrkeprogram innan det var dags för middag. Tog det som fanns närmast hotellet, vilket betydde McDonalds.

Planen är att komma ut en sväng även i morgon, hoppas att vädret vänder till det bättre…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s