0-100 på en vecka

Publicerat: maj 21, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning
Etiketter:, , , ,

Medan Alicia hade ridlektion i lördags passade jag på att ge mig ut på den löprunda jag egentligen skulle avverkat i fredags. Planen var att springa 10 km ansträngningslöst, men väl ute i solskenet var det svårt att ta det lugnt. Stallet ligger i Grimsta och jag sprang ned till vattnet och följde det till Åkeshovs Slott där jag tog en runda genom Blackeberg och tillbaka samma väg. Jag ”försökte” slå av på tempot, men det kändes så bra att jag lät kroppen springa fritt. Resultatet blev 10 km i 5:15-tempo och 153 bpm (76%) snittpuls.

Hygglig höjdprofil

I söndags förmiddag hängde jag med Janica ut på hennes löprunda och det blev den sedvanliga svängen ned till Hagaparken. Det är hennes andra pass i år och allt funkar bra, förutom andningen. Det blev några korta gåpauser när hon inte fick luft, men hon bet ihop och kämpade på utan gnäll.Vi ska försöka komma ut 3 ggr/vecka så det kommer ge sig med tiden. 7 km i 6:20-tempo blev det hursomhelst.

Vi skyndade oss iväg till kollis och jag fortsatte springa mitt långpass därifrån. Jag hade 35 km att avverka, men räknade av morgonens 7, så 28 km återstod. Det blev en runda med många nya platser och en del felspringningar, men det är bara roligt att hitta nya vägar. Lilla Essingen och Långholmen var två ställen jag inte sprungit på tidigare, båda mycket mysiga.

Värmen var högst påtaglig och jag slarvade med både energi och vatten, så på slutet blev det rejält tungt. Fick dessutom väldigt ont i magen på vägen tillbaka över Tranebergsbron och tvingades till toastopp, men passsade då på att fylla på vatten i ryggan. Inget ont som inte har nåt gott med sig 🙂

Väl tillbaka på kollis hade jag ”bara” gjort drygt 27 km, men jag nöjde mig med det. Snittempot landade på 6:05, vilket var lite långsammare än jag planerat, men värmen i kombination med energi- och vätskebrist tog ut sin rätt. Totalt blev det alltså drygt 34 km i söndags, vilket gav drygt 100 km för hela veckan. En helt ok vecka alltså. Nu följer en vilovecka, det ska bli lite skönt. Kanske kan jag få till lite mer styrketräning?

Gröna Lund sett från Söder

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s