Snabb återhämtning

Publicerat: september 5, 2012 i Allmänt, Träning
Etiketter:,

Det blev ingen träning alls för mig i helgen, varken Insanity eller löpning, så jag såg fram emot måndagen på ett sätt. Veckans träning började med ännu ett Insanity Fitness test, vilket man gör varannan vecka. Jag lyckades förbättra mig drygt 10% i snitt mot första testet, men jag är ändå lite skeptisk till resultatet från mitt första test, så jag jublar inte. Nästa test ska bli lite mer intressant, då jag tränat i fyra veckor. Efter testet var jag hursomhelst fullständigt och totalt utpumpad och mådde lite illa ett tag, men det gav sig så småningom. Vill man bli fin…

Innan middag hängde jag med Janica ut på en löprunda till Hagaparken. Det gick klart bättre för henne denna gången vilket var roligt. På slutet kunde hon öka tempot och hon fick inte migrän efteråt, vilket var två plus.

I tisdags blev det åter Insanity på lunchen för mig och jag längtade verkligen efter att få träna skiten ur mig. Det gick riktigt hyggligt, men än orkar jag inte göra alla övningar till 100%, frågan är om man nånsin kommer lyckas med det. Jag tror inte det är tanken helt enkelt.
Återhämtningen var A och O då jag hade löpning på schemat för eftermiddagen. Vid fem snörde jag på mig skorna och gav mig av mot Hagaparken för ett 12 km distanspass. Vissa muskler hade fått jobba extremt hårt under Insanitypasset, men det flöt på fint och jag kunde ligga i ett hyggligt bra tempo utan att det kändes forcerat. Snittade strax över 5-tempo och det kändes så lätt. Fascinerande. Jag lyckades uppenbarligen med återhämtningen.

Känslan är att insanityträningen har gett lite resultat även för löpningen, men jag kan inte sätta fingret på det. Endast två veckor har gått, så det är egentligen alldeles för tidigt för att kunna avgöra om det är träningen eller dagsform som gör det. Jag får ge det två veckor till innan jag vågar mig på en dom. Oavsett resultat så är det förbaskat roligt och jobbigt, vilket är huvudsaken!

Annons
kommentarer
 1. Eva skriver:

  Hej!
  Åh, jag har ju inte sett innan att du bloggar :). Kul att följa dig, det tänker jag fortsätta med!

  Kram

 2. coyntha skriver:

  Jag blir mer och mer nyfiken med din insanity!! Det är kanske något att testa?
  Har du tagit ”före” bilder på dig?

  • zebban skriver:

   Programmet sträcker sig över 60 dgr (inte 63 dgr som jag skrivit tidigare) och man tränar mån-lör. Det gäller att kunna vika den tid som behövs för att få resultat tror jag, vilket är största anledningen till att jag inte gett mig på det tidigare. Det är förbaskat roligt hursomhelst och jag rekommenderar det verkligen!

   Jag tog ett foto av mig innan jag började och tänkte lägga upp det + ett nytt när jag gjort 4 veckors träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s