Det börjar närma sig

Publicerat: april 2, 2013 i Allmänt, TEC, Träning
Etiketter:, , , ,

Träningen har flutit på riktigt bra på sistone. Det har blivit ett antal distanspass mellan 12 och 18 km, ett intervallpass på bandet, ett riktigt bra långpass på 37 km, ett lyckat backintervallpass samt ett antal Insanitypass. Jag har alltså inte legat på latsidan utan tvärtom kört på så hårt jag kunnat.
Jag valde dock att vila helt under skärtorsdagen, långfredagen och påskafton för att se om muskelfästet under knät blev bättre, men resultatet var marginellt bättre tyvärr.

Jag trodde kroppen skulle vara piggare än nånsin efter tre dagars vila, men riktigt så blev det tyvärr inte. Veckans långpass, och det sista inför TEC, blev iallafall en solig historia och gick via Danderyd och Djursholm till Ensta Krog i Täby, där starten för TEC går, och tillbaka via Mörby, totalt 35 km. Den snabba och lätta känsla som jag haft de senaste veckorna infann sig tyvärr inte, men i det stora hela var det ett lyckat pass.

Skärmavbild 2013-04-01 kl. 20.28.11
Måndagens långpass blev en solig och trevlig runda.

Om knappt två veckor är det åter dags för TEC. I år springer jag bara 50 miles, då tanken egentligen var att springa ett 100 miles lopp en månad senare. Det loppet känner jag dock inte att min kropp tillåter. Problemet med muskelfästet i vänster ben samt Plantar Fasciitis har gjort att jag inte fått till den träningsmängd som jag hade hoppats när jag anmälde mig förra året.

Nu får jag satsa på att göra ett bra TEC istället. Jag har ingen direkt målsättning med loppet eftersom det var tänkt som träning, så jag får åka dit och springa så fort jag kan helt enkelt, hur svårt kan det va? 🙂

20130402-200424.jpg
Sprang förbi Ensta Krog, starten för TEC, under måndagens långpass. Det var fortfarande en hel del snö och is de första hundra meterna från starten, men det hinner nog töa bort.

Annons
kommentarer
 1. Johan Dahlhöjd skriver:

  Lycka till med TEC! Skall bli kul att läsa RR efteråt!

  Vad är det för kartprogram du presenterar dagens runda på? Instick i Sporttracks?

  Ha det gött!

  Johan

  • zebban skriver:

   Sporttracks finns tyvärr inte för Mac OS , så jag använder Rubitrack. Återkommer naturligtvis med en rapport ger TEC!

 2. riotrun skriver:

  Bra att du är på G, 50 miles är oxå en fin distans, blir det satsning mot Pers trots skavankerna? Jag går för 100 miles för tredje gången;)

  • zebban skriver:

   Jag ser fram emot att springa TEC, trots att det bara är 50 miles den här gången. Rätt skönt med kortare lopp som inte kräver så mycket planering eller tid. Åka dit, springa, åka hem och förhoppningsvis hinna hem innan middagen. 🙂
   Håller tummarna för dig på 100 miles. Hoppas vädret blir bättre än 2012 🙂

   • riotrun skriver:

    100 miles och 50 miles är verkligen stor skillnad, både i förberedelser och återhämtning. Jag gillar ju långa och hårda utmaningar och viker aldrig ner mig. Hoppas på det även i år. Du kommer få en fin förrätt i 50 miles som oxå har sina positiva egenskaper.;)

   • zebban skriver:

    50M och 100M är som dag och natt, bokstavligen. Planen var att använda TEC som träning inför ett 100M lopp i maj, men det loppet står jag nu över och TEC blir nu varken träning eller ”tävling”. Har inget riktigt pers på 50 miles, men bästa tiden är hittills 9:57, så siktet är helt klart inställt på bättre än det.

   • riotrun skriver:

    Tror du har fin chans att Persa på 50 miles, förra gången gick du för 100 miles och slutade på 50 miles så den är ju inte på allvar misstänker jag. Kanske du skall satsa på Black River Run 100 miles i sommar? Tack för filmerna, ser fram emot en från i år. Jag lägger gärna ut den på TEC´s hemsida efter tävlingen i så fall, jag är med och assistera till david och jonas. Kan vara en morot för att filma….

   • zebban skriver:

    BRR står med på min bucket list, men det återstår att se hur mina skavanker utvecklas framöver. Jag vill gärna få till minst ett 100M i år, antingen under ett 24H eller ett 100M, så alternativen är få.
    Kanske det blir BRR100?

   • riotrun skriver:

    TEC och BRR samarbetar, går du för 90-150 km kan du vinna en startplats:)

   • zebban skriver:

    Vi får väl se om jag tycker det är värt att ta ett extra varv för chansen till en startplats 🙂

   • riotrun skriver:

    Nej, fattar att det är långsökt. Hoppas du laddar klokt och laddar på ordentligt. SUB 8?

   • zebban skriver:

    Målsättningen låter jag vänta till lördag morgon. Senaste prognosen är regn, vilket kan sänka tempot. Sub8 är ett runt och fint mål dock…

   • riotrun skriver:

    Mot SUB 8 Zebban. Lycka till, dagsformen spela in, oneckligen.

   • riotrun skriver:

    Har länkat upp dig i senaste inlägget;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s